Došlo je vreme za novi večiti derbi, po 169. put Crvena zvezda i Partizan odmeriće snage. Biće to novi okršaj dva najveća srpska tima i prilika za dokazivanje. Bez obzira na stanje na tabeli i veliku prednost crveno-belih od 13 bodova, crno-beli će pokušati da nađu izlaz iz rezultatske krize u kojoj se nalaze.

Za razliku od domaćeg tima koji sa klupe vodi Miloš Milojević, kod gostiju su viđene dve promene, odnosno tri trenera na klupi od starta sezone. Krenuo je Ilija Stolica, zamenio ga je Gordan Petrić, a posle remija sa Radničkim 1923 na klupu je došao Igor Duljaj. Ostaje da se vidi kako će "šok-terapija" delovati na ekipu.

Sve je spremno za meč Crvene zvezde i Partizana. Sve informacije o utakmici možete pročitati u tekstu ispod, a u anketi nam kažite i svoja očekivanja oko konačnog ishoda.

Anketa

Ko će pobediti u 169. večitom derbiju?

KAD I GDE SE IGRA?

Derbi Partizan Zvezda  (6).jpg
MONDO/Stefan Stojanović 

Meč se igra na stadionu "Rajko Mitić" od 19 časova. Posle čak tri različita datuma, doneta je konačna odluka oko termina. Prvobitno se pojavila informacija da se igra 2. marta, pa onda 1. marta i na kraju je rešena i ta dilema i igraće se u petak.

GDE JE PRENOS?

Derbi Partizan Zvezda  (3).jpg
MONDO/Stefan Stojanović 

Prenos 169. večitog derbija je na TV Arena sport. Kao i obično, tekstualni prenos biće na MONDU.

SASTAVI TIMOVA

Derbi Partizan Crvena Zvezda  (1).jpeg
MONDO/Stefan Stojanović 

Ovako bi trebalo da izgledaju sastavi timova za večerašnji okršaj.

Sastav Crvene zvezde bi trebalo da izgleda ovako: Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Mijailović, Bukari, Ivanić, Katai - Pešić.

Sastav Partizana trebalo bi da izgleda ovako: Popović - Filipović, Vujačić, Marković, Urošević - Belić, Fejsa - Dijabate, Natho, Menig - Rikardo

KO SUDI?

Aleksandar Živković
MN Press 

Derbi meč sudiće Aleksandar Živković. Biće mu to prvi put da sudi meč između Crvene zvezde i Partizana. Do sada je crno-belima sudio 10 puta i ostvarili su osam pobeda, uz dva remija. Crveno-belima sudio je devet puta i upisali su osam trijumfa i jedan nerešen rezultat. Njegov tim činiće pomoćne sudije Dragan Bogićević i Bojan Banović, kao i četvrti arbitar Stanko Ostraćanin. VAR sudija je Momčilo Marković, AVAR Milan Mihajlović.

"Milo mi je da smo se oslobodili običaja da se delegiraju iste sudije, opterećujemo ih i ne dozvoljavamo mlađim arbitrima da sazrevaju i napreduju kroz teže utakmice. Mlad, perspektivan, ozbiljan, prilazi tako svakom meču. Trudi se da bude dobar, nije imao nekih propusta", rekao je sudijski ekspert Zdravko Jokić.

ŠTA JE ULOG?

41b2c5ab-7a0c-4e43-bd4b-da76512b8979.JPG
MONDO/Stefan Stojanović 

Razlika između dva tima pred derbi je ogromna. Zvezda ima 63, Partizan 50 bodova. Iako je bodovna prednost crveno-belih ogromna, daleko od toga da je ovaj meč bez uloga. Prvenstveno zbog činjenice da dva tima iz vrha mogu u Ligu šampiona. Prvoplasirani direktno, drugi kroz kvalifikacije.

Partizan ima samo bod prednosti u odnosu na TSC i tri poena u odnosu na Čukarički i to je još jedan motiv za ekipu Igora Duljaja. Sa tri boda odbili bi njihov nalet i stekli dodatno samopouzdanje pred nastavak sezone. Sa druge strane tim Miloša Milojevića pobedom može dodatno da se "odlepi" na vrhu i da omogući sebi dodatno "mešanje karata" i kombinovanje sastava do kraja sezone.