Ljubomir Ristovski napravio je jednu od najvećih senzacija u domaćem prvenstvu pošto je sa ekipom Mladosti GAT razbio Partizan 4:0, što je najteži poraz crno-belih u Humskoj u poslednjih pola veka, međutim ubrzo posle toga odlučio je da podnese ostavku. Od tada, rezultati nisu bili sjajni, vezali su tri poraza - protiv TSC-a, Novog Pazara i Napretka - a kako to obično biva u srpskom fudbalu to je dovoljno da se upale alarmi.

I pre nego što je smenjen na klupi novosadskog kluba, drugi put u roku od nekoliko meseci, Ristovski je sam podigao sidro i odlučio da Mladost izabere njegovog naslednika nesmetano.

Interesantno, Ristovski je uveo Mladost GAT u Superligu nakon fantastične prethodne sezone u Prvoj ligi Srbije. Prvi put u istoriji ušli su u elitu, a potom se nisu dogovorili oko nastavka saradnje i "gatovci" su izabrali novo rešenje. Vodili su ih zatim Branko Žigić i Aleksandar Linta, a tokom krize u novembru odlučeno je da se vrati dobro poznato lice, ispostaviće se ne zadugo.

"Veoma sam iskusan trener, u ovom poslu sam već 20 godina, znam ja kako treba! Nećemo biti euforični, ekipa ne sme da pomisli da je uradila nešto veliko jer još ništa nismo uradili", podvukao je Ristovski u intervjuu za MONDO posle pobede protiv Partizana, ali izgleda da nije mogao da "spusti" i svoju ekipu koja je poletela.

Mladost GAT je inače poslednjeplasirana na tabeli Superliga sa 16 bodova, a u ponedeljak ih očekuje meč sa Radničkim iz Niša koji se neočekivano bori za opstanak.