Svi događaji
Od najnovijeg
23:07

KRAJ!

Čelsi je pobedio 2:0 i tako je nadoknadio 0:1 iz Dortmunda, pa ide u četvrtfinale Lige šampiona, a igra jednu od najgorih sezona u 21. veku. Njima su se u četvrtfinalu pridružili i fudbaleri Benfiek koji su danas pobedli Klub Briž 5:1 i tako sa čak 7:2 u ukupnom skoru otišli dalje.

čelsi kai haverc
Profimedia 

22:49

Gotovo u Lisabonu!

Benfika je pobedila 5:1 i ukupnim rezultatom 7:1 prošla dalje, a za to vreme Čelsi preko Konora Galagera dolazi do 3:0, ali je ofsajd.

22:39

5:0 u Lisabonu!

Sada već poniženje, Benfika je preko Neresa u 77. minutu došla i do petog gola na meču. Za to vreme je u Londonu u toku 69. minut, a Čelsi pravi prvu promenu - Feliksa menja Galager. Što se tiče Dortmunda, Terzić je na teren poslao Bajno-Gitensa, mladog fudbalera iz Engleske koji je zamenio Ozdžana. Videćemo da li će to nešto promeniti na "Stamford bridžu".

22:29

4:0 u Lisabonu, a u Londonu...

Mario je iz penala doneo i šesti gol u ukupnom rezultatu protiv Klub Briža, a za to vreme Džud Belingam umalo da smanji rezultat u "svom" Londonu. Bio je blizu i taj rezultat bi doneo produžetke Dortmundu. Za sada Čelsi ima prolaz, ali ima još mnogo da se igra, preko pola sata!

22:23

2:0 - Ipak je gol!

Ponovljen je penal zbog ulaska igrača Dortmunda ranije u šesnaesterac, a Kai Haverc je ponovo preuzeo odgovornost i ovoga puta pogodio. Uzeo je duži zalet, zastao, a onda u istu stranu šutirao, ovoga puta za koji centimetar dalje od stative. 

Sada Čelsi ima rezultat koji im donosi četvrtfinale Lige šampiona.

čelsi
Profimedia 

22:21

Promašen penal!

Čelsi je dobio jedanaesterac zbog igranja rukom igrača Dortmunda, ali Kai Haverc je to prokockao. Pogodio je stranu, Majer je otišao na pogrešnu, a udarac Nemca završava na stativi.

22:15

Kraj u Lisabonu!

Već u 58. minutu je 3:0 za Benfiku preko Ramosa i deluje da je Skot Parker uspeo da upropasti sve u Brižu od jeseni, pa će "bajka" belgijskog kluba da se završi u osmini finala.

21:55

1:0 - Evo gola u Londonu!

Konačno je Čelsi uspeo da dođe do gola, kakav kamen je pao sa srca Grejema Potera! Uporni su bili i napadali su po levoj strani, na kraju je oštru loptu poslao Čilvel za Sterling, pa se spetljao Englez, a onda šutnuo iz besa - da pocepa mrežu Majera.

To je to i u Londonu, pauza od 15 minuta, a onda rasplet!

čelsi
TV Arena sport/Screenshot 

21:53

Nemoguće!

Kao i u Dortmundu, tako i u Londonu - Čelsi samo promašuje. Sada je u velikoj šansi bio Žoao Feliks, međutim sa pet metara je pogodio Majera, a u nastavku ništa bolja reakcija...

21:50

Gol u Londonu! NE!

Kai Haverc je doveo Čelsi u vođstvo u 39. minutu posle divnog udarca sa 15 metara, međutim pogodak je poništen zbog prethodnog ofsajda Rahima Sterlinga. Englez je bio iza Šloterbeka kada je dobio loptu i promašio, a potom se odbila do Haverca. Sudije su pustile da se igra za kratko, a onda je arbitar podigao zastavicu.

21:47

2:0 u Lisabonu!

Benfika preko Ramosa, heroja meča Portugal - Švajcarska sa Svetskog prvenstva, dolazi do ogromne prednosti u ukupnom rezultatu od 4:0 i time već znamo prvog učesnika četvrtfinala. I to je sve od prvog poluvremena u Lisabonu gde Klub Brižu treba čudo.

gonsalo ramos
TV Arena sport 

21:41

Stativa!

Kai Haverc je oprobao šut sa 16 metara i pogodio stativu Majerovog gola. Lopta se potom odbila i praktično paralelno išla sa gol-linijom, nije imao sreće Čelsi da dođe do vođstva, ovo je bila i najbolja akcija u 28. minutu na "Stamford bridžu".

21:40

1:0 u Lisabonu!

Benfika je povela protiv Klub Briža preko Rafe Silve i čini se da već mogu da razmišljaju o žrebu za četvrtfinale Lige šampiona gde će mnogi poželeti da ih izbegnu, igraju mnogo dobar fudbal.

21:29

Kepa!

Dobro je Čelsi počeo meč, međutim opet se Dortmund pita... Marko Rojs je probao iz "slobodnjaka" sa dvadesetak metara, a "plavce" je spasao Kepa Arizabalaga. Jednom i on da je "junak".

profimedia-0756338011.jpg
Profimedia 

21:17

Problem!

Julijan Brant posle pet minuta završava utakmicu zbog povrede zadnje lože, a menja ga Đovani Reina. Ovo je veliki udarac za Dortmund...

julijan brant
Arena sport/screenshot 

21:13

Počeo je meč i u Londonu!

Za to vreme u Lisabonu videli smo i poništen gol. Žoao Mario je već u drugom minutu doveo domaćina u vođstvo, počelo je slavlje već prolaska u narednu rundu, ali je na kraju VAR tehnologija poništila zbog ofsajda.

21:02

1' - Počelo u Lisabonu, a u Londonu...

Meč u Londonu kasni deset minuta jer su igrači Dortmunda kasnili na "Stamford bridž" zbog gužve u saobraćaju. Zbog toga će meč početi u 21.10.

20:52

Nema Silve, ali...

Tu je žena Tijaga Silve koju su dočekali navijači Čelsija!

20:01

Izašli su sastavi!

Evo za koje ekipe su se opredelili treneri!

BENFIKA: Vlahodimos - Ba, A. Silva, Otamendi, Grimaldo - Florentino, Čikinjo, Orsnes, Mario, R. Silva - Ramos.

KLUB BRIŽ: Minjole - Klinto, Mekele, Sila - Bjukanan, Nilsen, Vanaken, Sova, Mejer - Jaremčuk i Lang.

ČELSI: Kepa - Fofana, Kulibali, Kukurelja - Džejms, Kovačić, Fernandez, Čilvel - Sterling, Feliks i Haverc.

DORTMUND: Mejer - Volf, Zile, Šloterbek, Gereiro - Džan - Brant, Belingam, Ozdžan, Rojs - Aler.

sebastijan aler
Profimedia 

19:38

Šta nas čeka večeras?

Čelsi na svom "Stamford bridžu" igra za spas sezone protiv Dortmunda i mora da se iskupi za poraz od pre dve nedelje. Dortmund je u prvom susretu slavio 1:0, a tim Grejema Potera može da se "izvuče", ali njihov napad jedino ne obećava. Čitave sezone se muče sa postizanjem golova, a videćemo da li bi pobeda za vikend protiv Lidsa mogla da ih razmrda.

Što se tiče para Benfika - Klub Briž, tu deluje da nas čeka "reviljalna" utakmica. Benfika je u prvom meču u gostima slavila 2:0 i ne bi trebalo da ima problema.

profimedia-0760408161.jpg
Profimedia 

19:35

Dobro došli u MONDO live!

Večeras od 21 čas čekaju nas prve revanš utakmice osmine finala Lige šampiona. Ostanite uz MONDO i pratite mečeve Čelsi - Dortmund i Benfika - Klub Briž.