Nikola Dabanović, fudbalski sudija iz Crne Gore dobiće čast da sudi na jednom od njavećih derbija u Grčkoj. Sudiće atinski derbi između Panatinaikosa i AEK-a. Ovo je Dabanoviću drugi derbi u grčkom prvenstvu, nakon što je sudio meč Panatinaikosa i Arisa, koji su zeleni dobili minimalnim rezultatom. Grci su poslednjih godina uveli praksu dovođenja stranih sudija da sude derbije u njihovom prvenstvu zbog velike tenzije koja vlada u njima i nakon puno sudijskih grešaka u prethodnom periodu.

Posle 26 odigranih kola u grčkom prvenstvu PAO je lider sa 61 bodom, dva više od drugoplasiranog AEK-a, a pet od Olimpijakosa. AEK je do prošlog kola vodio u trci za titulu dok nisu doživeli poraz od "Pirejaca" od 3:1, tada je na prvu poziciju došao Panatinaikos, pa će ova utakmica imati ogroman značaj u trci za šampiona države. Veliki derbi Atinjana se igra 19. marta od 20:30.

Dabanović je cenjen od strane UEFA pa mu je tako bilo ukazano poverenje da sudi i u Konferencijskoj ligi utakmicu između Sivaspora i Fiorentine u revanšu osmine finala. Debitovao je i u Ligi Šampiona kada je bio glavni arbitar na meču između Bajerna i Viktorije Plzenj u Nemačkoj.