Ekipa Sampdorije je uspela da prekine crni niz, a Dejan Stanković upisao je prvu trenersku pobedu još od početka januara! Na domaćem terenu tim iz Đenove savladao je Veronu (3:1) i tako prekinuo seriju od čak 10 mečeva bez pobede, odnosno tri remija i sedam poraza u italijanskom prvenstvu.

Do velikog trijumfa, koji je možda bio i poslednji voz za opstanak u Seriji A Sampdoriju je vodio Manolo Gabijadini koji je na ovom susretu bio dvostruki strelac. Iskusni fudbaler koji je svojevremeno igrao za Atalantu, Napoli i Sautempton pogađao je mrežu u 24. i 35. minutu susreta, što je na kraju bilo dovoljno za ceo plen protiv direktnog rivala za opstanak u eliti.

Ekipa iz Verone uspela je u finišu susreta da prepolovi zaostatak preko Faraonija, koji je u 88. minutu bio strelac. Ipak, gostima to nije bilo dovoljno ni za bod, pošto je spektakularna kontra u 98. minutu rešila pitanje pobednika. Hese Rodrigez pobegao je po desnoj strani, u sredini našao Alesandra Zanolija koji je zatresao mrežu, pa je Stanković upisao četvrti trijumf na klupi italijanskog tima. Od povratka u italijanski fudbal Stanković ima pobede nad Kremonezeom, Sasuolom i Veronom - uz trijumf nad Askolijem u Kupu Italije - kao i četiri remija, odnosno 13 poraza. Pogledajte tabelu Serije A: