Kristijano Ronaldo je posle Juventusa i Mančester junajteda rešio da ode iz Evrope i potpisao je basnoslovni ugovor sa Al Nasrom iz Saudijske Arabije, a sada tvrdi da ga je liga u ovoj zemlji "pozitivno iznenadila". Portugalac je u novembru dobio čiste papire u Junajtedu pošto je uspeo da se posvađa kako sa trenerom, tako i sa kompletnom upravom kluba, pa je kao slobodan igrač stigao u Arabiju. 

Petrodolara je bilo sasvim dovoljno da se finansira njegov neverovatni ugovor, a za sada je na 10 mečeva dao devet golova u saudijskoj ligi i trenutno je šesti na listi strelaca. Da li mu je to samo izgovor što je otišao iz Evrope ili stvarno tako misli, ali iskusni 38-godišnji Portugalac je oduševljen kvalitetom fudbala!

"Mislim da bi trebalo da se gleda na ovu ligu na dtugi način. Lagao bih kad bih rekao da je ovo Premijer liga, ali je jako takmičarski nastrojena, izjednačena liga sa dobrim timovima i pozitivno sam iznenađen. Siguran sam da će u narednim godinama ova liga biti četvrta, peta ili šesta najbolja na svetu", rekao je Ronaldo koji je u januaru 2023. godine potpisao ugovor na dve i po godine sa Al Nasrom, što praktično znači da će do 40. godine igrati u ovoj ekipi. 

Sada Ronaldo nije u Arabiji već se priključio reprezentaciji za kvalifikacione utakmice sa Lihtenštajnom i Luksemburgom na startu kvalifikacija za Euro 2024. godine. Ukoliko odigra oba meča prestići će rekord Badera Al-Mutave iz Kuvajta kao fudbaler sa najviše nastupa za nacionalni tim u istoriji.