Srpski fudbaler Dragi Gudelj doživeo je srčani zastoj na utakmici treće španske lige između njegove Kordobe i Ferola i hitno je prebačen u bolnicu, iako je nakon lekarske intervencije na terenu čak želeo da nastavi da igra. Lekari su čak sedam minuta reanimirali brata reprezentativca Srbije Nemanje Gudelja koji se srušio već na samom početku meča, daleko od svih dešavanja, kada lopta nije ni bila blizu njega.

Gudelj se uhvatio za srce, pa pao na travu, potom se pridigao, a onda se srušio još jedanput, pre nego što je sudija to primetio i zahtevao je odmah da se susret prekine i da lekarska služba uđe na teren. Ušli su doktori oba tima i počelo je spašavanje života Gudelju koji je bio bez svesti nekoliko minuta dok su mu masirali srce i reanimirali ga defibrilatorom.

Sada se na društvenim mrežama pojavio i snimak koji pokazuje kako se tačno sve odigralo i kada je Dragi Gudelj pao na travu već posle desetak minuta meča koji na kraju nije ni nastavljen. Upozoravamo, snimak je uznemirujući:


U međuvremenu su se iz Kordobe oglasili i saopštili da je Dragi Gudelj sada stabilno i da će biti zadržan u bolnici na daljim ispitivanjima. Ove sezone je standardan u nekadašnjem španskom prvoligašu i "skrasio" se nakon godina lutanja po Holandiji i Španiji. Igračku karijeru počeo je u mlađim kategorijama Ajaksa, igrao je za Volen, Vitoriju Gimarais B, Kadiz B, dok je od 2022. godine u Kordobi.

twitter/Nemanja Gudelj, instagram/dragigudelj Dragi Gudelj