Italijanski trener Antonio Konte napustio je Totenhem uz sporazumni raskid ugovora. Klub je to potvrdio na svom zvaničnom sajtu, uz podsećanje da je pod vođstvom trofejnog trenera prošle sezone izborio plasman u Ligu šampiona. "Zahvaljujemo Antoniju za doprinos i želimo mu dobro u budućnosti", navedeno je.

Antonio Konte otišao je iz kluba nakon remija protiv Sautemptona, kada je kritikovao sve u klubu i govorio o tome kakav je mentalitet Totenhema i zašto 20 godina nema trofeja. Na rastanku, koji se mogao predvideti, ostavio je "pevce" na četvrtom mestu tabele, sa 49 osvojenih bodova.

"Imamo još 10 utakmica u Premijer ligi i u svojim rukama držimo stvari u borbi za mesto u Ligi šampiona. Moramo da se saberemo. Svi moraju da iskorače, da bismo osigurali najviši mogući plasman za klub i za neverovatne, odane navijače", rekao je Danijel Levi, prvi čovek kluba, na rastanku sa Italijanom. On Kontea nije pominjao.

U prethodnom periodu nagađano je da bi Konte mogao da se vrati u Juventus sledeće sezone, u kojem je kao igrač bio kapiten i sa kojim je ostvarivao uspehe i osvajao titule od 2011. do 2014. Ispostavilo se da se posle toga ni u jednom timu nije toliko dugo zadržao, jer je po dve godine proveo i kao selektor Italije, menadžer Čelsija, trener Intera i sada menadžer Totenhema. U tom periodu bio je prvak Premijer lige sa "plavcima" i šampion Serije A i sa nerazurima.