Nekadašnji omladinac Dinama, a kasnije superstar u dresu Crvene zvezde Robert Prosinečki govorio je za koga bi navijao u eventualnoj utakmici između zagrebačkog i beogradskog tima čije je dresove nosio u veoma bogatoj igračkoj karijeri. Popularni "Žuti", koji je bio i trener beogradskog kluba je u intervjuu za "Glas Srpske" je naglasio da bi za njega najbolje bilo da se ne sastanu "modri" i crveno-beli.

"U životu sam uvek pošten. Moj pokojni tata se vratio iz Nemačke da mu sin igra za Dinamo. To je tako. Sin mu se spletom okolnosti nije naigrao u Dinamu, nego je došao u Crvenu zvezdu. Najbolje da ne igraju Zvezda i Dinamo", rekao je Robi banjalučkom listu.

Prosinečki je dodao da je bio srećan zbog crveno-belih koji su i bez njegove pomoći osvojile i titulu svetskog šampiona u Tokiju, pobedom nad čileanskim Kolo-Kolom (3:0). "Bio sam sretan zbog momaka. Gledajte, emocije su jedno, ali vi ste otišli u najbolji klub na svetu. Može ti biti žao što ga nisi igrao, pa otići, ali kad odeš u veliki klub, misliš samo na to. Kad se sve to događalo u Jugi, nisam toliko razmišljao o tom Tokiju. Bio sam fokusiran na Real", dodao je nekadašnji selektor BiH. 

MN Press Fotografije sa konferencije za medije na kojoj je saopštio da napušta klub.

Prema njegovim rečima, ne veruje da će više ikad klub iz zemalja Balkana osvojiti Ligu šampiona, kao što je to učinila Zvezda 1991. godine. "Za uspeh nije dovoljan samo kvalitet. Ima ga i PSŽ pa nema rezultata. Neophodan je i timski duh. Svi smo mi u Zvezdi bili dobri. Jedna specifična generacija. Svi smo bili pobednici, od Juge, pokojnog Mihe, Belodedića koji je već znao kako se osvaja Kup šampiona, do Darka koji je sve rešavao, Deje, Bine... Dobro smo se slagali, što je bilo bitno. Nikada se više neće dogoditi da pobedi neko iz "istočnog bloka", odnosno s Balkana. Toliko je Zapad otišao napred s finansijama. Drugo, teško možete zadržati talente koji rano odu. Može se ući u Ligu šampiona, možda proći prvu fazu, ali napraviti nešto veliko, to je rezervisano za te bogate klubove", istakao je Prosinečki.