Srpski fudbal će uskoro biti bogatiji za tri velelepna stadiona, a mogli bismo Superligu da gledamo u Loznici, Zaječaru ili Leskovcu. O tome je tokom gostovanja na RTS - kada se dotakao i košarkaških timova Zvezde i Partizana - govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Tema razgovora bili su stadioni u izgradnji, ali i "Nacionalni stadion", koji bi u budućnosti trebalo da posluži kao dom fudbalske reprezentacije Srbije!

Aleksandar Vučić je tokom ovog gostovanja otkrio kakav stadion niče u Leskovcu, ali i naveo da će na otvaranju tog zdanja koje bi trebalo da bude ključno za razvoj sporta na jugu Srbije prisutan biti i prvi čovek UEFA, Slovenac Aleksandar Čeferin.

"Stadion u Leskovcu zadovoljava sve UEFA kriterijume, sve. Apsolutno sve. Da li je 'C plus', ne znam. Sa nama će doći i Čeferin da otvori. On je Bog u UEFA i dolazi. Raduje se otvaranju stadiona, zna šta znači fudbalska infrastruktura kao što je i Mađarska gradila, to je velika stvar. Posebno gradimo u manje razvijenim opštinama, a uskoro kreće i izgradnja Nacionalnog stadiona u Beogradu", rekao je predsednik Srbije. 

Youtube/ Televizija Leskovac/Screenshot Završni radovi na izgradnji gradskog stadiona u Leskovcu

Blizu završetka su i radovi u Zaječaru, odnosno Loznici, pa iako ti gradovi trenutno nemaju klubove koji su blizu Superlige elitni rang srpskog fudbala mogli bismo da vidimo na njima. Kako ističe predsednik Srbije Crvena zvezda i Partizan moraju da razmišljaju o stadionima na kojima će igrati dok njihovi budu pod rekonstrukcijom!

"Stadion u Zaječaru izgleda kao Alijanc arena. Timok i Dubočica nisu jaki? Ma nemojte, da li neko treba mafijaški da bira tamo gde su fudbalski jaki? Treba da biramo sredine, a klubovi će da se pojave, igraće i reprezentacija. A, gde će da igraju Zvezda i Partizan kad krenu da rade svoje užasne stadione. Čuo sam predlog za koji mislim da je pametan, da Zvezda razmišlja da igra pola u Leskovcu, pola u Loznici, jer ima najveće bazu - u zapadnom delu Srbije i zbog Republike Srpske, a u drugom delu zbog juga, gde ima ubedljivo najveću bazu", rekao je Vučić.

Ministarstvo finansija Srbije Nacionalni stadion

Što se tiče četvrtog stadiona u nizu, njegova gradnja još nije počela, ali se očekuje da on bude najspektakularniji od svih! Dom fudbalske reprezentacije Srbije za budućnost biće izgrađen u okolini Beograda, a navijačima će ličiti na dom Bajerna iz Minhena. "Naš Nacionalni stadion biće na mnogo boljem mestu nego što je Alijanc arena u Minhenu, biće to na novom centru grada i biće to lepotica". Pogledajte stadion u Loznici:

MONDO/Uroš Arsić Stadion Lagator - Loznica