Srpski napadač Luka Jović postigao je gol za Fiorentinu protiv Milana početkom marta, a onda je potpuno nestao sa scene, još jednom ove sezone. Jovića je mučila povreda zbog koje je napustio i kamp reprezentacije Srbije, međutim izgleda da se nije u potpunosti oporavio pošto ga trener "ljubičastih" Vinčenco Italijano sve manje i manje koristi, a to je iskoristio njegov konkurent u napadu Artur Kabral.

Dok je Jović samo jednom u poslednjih 12 utakmica Fiorentine bio starter, Kabral je dobio puno poverenje Italijana - i vraća mu na najbolji mogući način pošto je u poslednja dva meseca postigao deset golova za "ljubičaste". Poslednji u nizu bio je ovog ponedeljka na meču protiv Atalante (1:1) u Seriji A.

Taj susret Luka Jović pratio je sa klupe, pa nije bilo prostora da uđe čak ni u završnici meča kada je Fiorentina mogla da proba da dođe i do sva tri boda. Nakon oporavka od povrede, Jović je igrao samo devet minuta protiv Kremonezea, pa 11 protiv Specije i 13 protiv Leha, a nije nikakvo iznenađenje da na tim susretima nije uspeo da dođe do gola. Jednostavno, sve podseća na šanse koje mu je nekada "davao" i Zinedin Zidan u Real Madridu.

"Kabral igra konstantno jer mnogo pomaže celom timu. Tako svi treba da se ponašaju i zato ovako dobro igramo. Luka ima problem sa fizičkom spremom zbog čega je imao takvu minutažu. Bitno je da obojica napreduju i da su važni igrači za nas", rekao je nedavno Italijano i tako praktično priznao da mu Jović nije u planovima.

Podsetimo, Jović je letos došao u Fiorentinu u besplatnom transferu, odnosno klub nije platio obeštećenje za njega, ali će morati da ga zadrži dve godine. Kada ga prodaju, najveći deo novca ići će na račun Real Madrida. Jović se nadao da će u Firenci uspeti da "resetuje" karijeru, međutim nakon fantastičnih priprema - ponovo ima problema sa minutima i samopouzdanjem. Ove sezone je odigrao 39 mečeva za Violu i doprineo je sa 11 golova, od čega čak šest u Konferencijskoj ligi.