Prvo poluvreme 170. "večitog" derbija između Partizana i Crvene zvezde obeležio je dobar tempo i korektna igra bez prigovora sudijama, sve do poslednjeg minuta. Nakon što Trifković nije dosudio faul nad Kataijem, što je moglo na drugoj strani da otvori šansu za gol Dijabateu, fudbaleri crveno-belih su se pobunili i nastala je prva veća gužva na terenu koju je srećom "prekinuo" odlazak igrača na odmor.

Dragović je prigovorio Trifkoviću, nakon čega je nastala gužva između Vujačića i Borjana, pa je na sve to pritrčao i pomoćni trener Vujadin Savić kako bi smirio igrače dva tima. Bilo je verbalne rasprave koja se čula na praznom stadionu u Humskoj, ali mora se reći da na kraju nije bilo ružnih scena kakve smo navikli da viđamo u prethodnim derbijima.

Frka pred tunelom pred poluvreme MONDO/Nemanja Stanojčić

Pred tunelom je došlo do rasprave između Vujačića i Borjana, koji su očigledno komentarisali spornu situaciju, ali nije bilo "vrućih glava" koje bi dodatno rasplamsale situaciju. Makar, dok su ušli u tunel, nije bilo ružnijih scena, a nadamo se da će i u nastavku utakmice igrači Zvezde i Partizana poštovati elemente fer-pleja, pošto je utakmica već opravdala očekivanja čim su igrali sa manjim opterećenjem i "otvorenije".

Podsetimo, prvo poluvreme u praznoj Humskoj završeno je bez golova, ali bilo je fudbala. Najveću šansu za Partizan propustio je Dijabate, dok su za Crvenu zvezdu neprecizni iz dobrih pozicija bili Aleksandar Katai i Aleksandar Pešić.

Kurir/Nemanja Nikolić Ispred Tunela Guranje Partizan Zvezda