Dinamo iz Zagreba već godinama važi za fabriku kada je u pitanju pravljenje velikih fudbalskih transfera, a jedan baš takav mogao bi da se desi kada Mančester junajted stigne da pazari u Hrvatskoj. Po informacijama koje imaju engleski mediji, Erik Ten Hag je naredio da mu klub narednog leta dovede Dominika Livakovića i tako reši problem među stativama.

Ove informacije otkriva "Miror", koji tvrdi da je nekadašnjem treneru Ajaksa preko glave grešaka španskog čuvara mreže. I istina, David De Hea ove sezone brani lošije nego ikad, pa bi njegov dugogodišnji mandat u engleskom velikanu mogao da bude okončan na kraju aktuelne sezone.

Umesto njega među stative trebalo bi da stane Livaković koji je i dalje mlad - kada se uzme u obzir golmanski "vek trajanja" - ali i i izuzetno iskusan. Sa reprezentacijom Hrvatske bio je polufinalista Mundijala u Kataru, sa Dinamom je redovan u Evropi, a ne treba ni napominjati da redovno osvaja trofeje u domaćem prvenstvu za tim sa stadiona Maksimir.

Pretpostavlja se da Mančester junajted neće želeti da se "cenjka" oko Livakovića. Ukoliko stvarno krenu po njegov potpis Dinamu će isplatiti 10 miliona evra, što je u ovom trenutku otkupna klauzula za usluge čuvara mreže. Pošto informacije slične jednom od najuticajnijih medija u Engleskoj imaju i pojedini portali u Hrvatskoj, deluje da bi ovaj transfer stvarno mogao da se završi na kraju prvenstva - kada Dinamo osvoji novu titulu, a Mančester junajted se izbori za još jednu sezonu u Ligi šampiona.