Legendarni španski fudbaler Andres Inijesta uskoro će napuniti 39 godina, ali ne planira da batali fudbal. Mnogi su i zaboravili da se i dalje profesionalno bavi fudbalom od kada je otišao iz Barselone, a Inijesta se ne zaustavlja - nakon epizode u Japanu planira i novu u svojoj igračkoj karijeri. Prema informacijama koje stižu iz Španije, dogovorio je raskid ugovora sa Japancima šest meseci pre isteka ugovora (do kraja 2023. godine) i otvara novo poglavlje. 

Andres Iniesta planira da se preseli u Sjedinjene Američke Države i odluku je doneo nekoliko dana pre 39. rođendana, a ostalo je još da se dogovore "sitne pojedinosti" pre nego što bude predstavljen u MLS.

Za sada se ime kluba za koji će nastupati drži u tajnosti, čak se spekuliše da pregovara sa više njih, a sve bi trebalo da se zna posle meča koji je 6. juna Inijesta odigrati sa japanskim Kobeom protiv "svoje" Barselone. To će ujedno biti oproštaj od Japanaca, za koje nastupa od 2018. godine, nakon čega bi trebalo da obelodani ime novog kluba.

Inače, spekuliše se da za njega ima i ponuda sa Bliskog istoka, koje se bolje plaćaju, ali videćemo da li će ga to interesovati nakon što je praktično zaradio 100 miliona evra igrajući u Japanu u prethodnih pet godina.

Podsetimo, Inijesta je jedan od najboljih veznih fudbalera svih vremena, a za Barselonu je debitovao pre više od dve decenije. Bilo je to na meču protiv Klub Briža u Ligi šampiona kada ga je Radomir Antić poslao u igru. U međuvremenu je sa Barselonom osvojio sve što se osvojiti može "po nekoliko puta", a nakon 674 nastupa i 57 golova - otišao je u Japan.