Švajcarski fudbaler srpskih korena Darian Maleš (22) pokazao je Evropi svoj talenat. Momak rođen u Lucernu asistirao je za pobedonosni gol Bazela u Firenci, na stadionu Fiorentine, za pobedu 2:1 u prvom polufinalnom meču Konferencijske lige. Krilni ofanzivac, koji se snalazi i na poziciji "desetke", sjajno se snašao u 92. minutu, kada je namestio 15. gol ove sezone! Poslao je loptu u sredinu kaznenog prostora, gde ju je dočekao Zeki Amduni i postavio konačnih 2:1 za Bazel. Slavio je Maleš, slavio je i Taulant Džaka, koji je nedavno dobio oštru kaznu zbog divljačkog poteza na terenu, ali ona se odnosi samo na švajcarsko prvenstvo.

Pogledajte majstoriju Dariana Maleša, o kojem je Švajcarcima pričao i Zdravko Kuzmanović, nekadašnji reprezentativac Srbije koji je takođe "vagao" da li da igra za zemlju u kojoj je rođen. Tačnije, nadamo se da Maleš vaga, jer je više nego jasno da bi mogao da pomogne Piksijevim "orlovima" - i to ne u budućnosti, već odmah. Pričajte više o tome ko je Darian Maleš.

U drugom polufinalu Konferencijske lige posle prve utakmice Vest Hem vodi protiv AZ Alkmara u dvomeču rezultatom 2:1. Revanši će biti odigrani za nedelju dana.