Prethodnih godina je Crvena zvezda u Grafičar slala najtalentovanije igrače iz omladinskog tima i tako im davala priliku da osete seniorski fudbal u Prvoj ligi Srbije, ali... Ukoliko se "Grafosi" kroz baraž protiv Radnika iz Surdulice plasiraju u elitni rang srpskog fudbala, to više neće moći da bude slučaj!

Na Senjaku planiraju da igraju Superligu Srbije, a samim tim i da raskinu saradnju sa crveno-belima. Iako je ona prethodnih godina bila izuzetno uspešna, jasno je da će do razlaza morati da dođe ukoliko timovi budu igrali u istom rangu takmičenja. Da bi se to desilo, beogradski tim treba da savlada Surduličane u dvomeču...

"Sa ljudima iz Crvene zvezde, prvenstveno sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem i sportskim direktorom Mitrom Mrkelom, kao i sa ljudima iz omladinske škole, gospodom Draganom Mladenovićem i Nikolom Jelićem godinama unazad imamo fenomenalnu saradnju na obostrano zadovoljstvo. Grafičar kao klub ima ulogu da bude most tokom čijeg prelaska igrači iz juniorskog prelaze u seniorski fudbal. Samo trenutno Zvezda u ekipi ima Erakovića, Nikolića, Lekovića i Mijatovića, igrače koji su kroz 'kaljenje' kod nas zaslužili prelazak u prvi tim. Međutim, ukoliko uspemo da se plasiramo u Superligu, ta saradnja će biti prekinuta. Na polusezoni većina igrača koji su pod ugovorom sa Crvenom zvezdom a nastupala je za Grafičar, zimus je otišla ili u prvi tim Zvezde ili u druge timove Superlige. Ukupno nas je napustilo 14 igrača. U drugom delu sezone, nastupali smo uglavnom sa igračima Grafičara i u slučaju da eliminišemo Radnik, oni će činiti kostur ekipe", rekao je Slobodan Govedarica, prvi čovek Grafičara. 

MN Press MN Press

Tim sa Senjaka bi, u slučaju da izbori elitni rang, igrao na svom stadionu! Novo zdanje izgrađeno je na mestu starog stadiona Grafičara, ali sada će to biti jedan od najmodernijih sportskih objekata u zemlji, pa samim tim i mesto na kojem će se u budućnosti odigravati utakmice Superlige Srbije! Sigurni su u to čelnici Grafičara.

"Tokom nekoliko poslednjih godina, Grafičar je porastao kao klub u svim segmentima i svim sektorima. Imamo svoj stadion, koji je jedan od najlepših i najmodernijih u Srbiji, izgradili smo prateće objekte, sobe za igrače, uložili u promociju kluba, oformili rukovodstvo na čelu sa mladim i ambicioznim funkcionerima, realizovali nekoliko ozbiljnih transfera... Sve nam to ukazuje i daje mogućnost da verujemo da smo kao pojedinci i kao klub sposobni da igramo najviši rang", naglašava predsednik Grafičara i dodaje: "Verujem da imamo kvalitet da eliminišemo Radnik u dve utakmice. Ali ako i ne uspemo u tome, nećemo dugo žaliti. Nastavićemo da radimo još više i bolje na razvoju kluba. Duboko sam uveren da smo mi kao klub na pravom i ispravnom putu i da će se rezultati našeg poslovanje tek videti. U najkraćem izgradili smo zdrav temelj i imamo osnovu za sigurnu budućnost."