Srpski trener Marko Nikolić karijeru će nastaviti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, preciznije u klubu Al Ahli Šabab iz Dubaija, prenosi "Sport Klub". Dugo se spekulisalo o budućnosti perspektivnog trenera, pričalo se da bi nakon dvogodišnje pauze karijeru mogao da nastavi u Partizanu, Rusiji, Makabiju, ili čak u nekom od klubova iz "lige petice", međutim Nikolić je odlučio da to bude u arapskom svetu.

Nikolić će potpisati jednogodišnji ugovor, verovatno vrlo vredan pošto je Dubai jedan od najbogatijih klubova u Emiratima, a naslediće poznatog portugalskog stručnjaka Leonarda Žardima koji je prethodno beležio velike rezultate sa Monakom i igrao je čak i polufinale Lige šampiona.

Interesantno je da se Marko Nikolić u prethodnom periodu i sam preporučivao Partizanu kao kandidat potencijalno nove uprave, ali očigledno da do saradnje ipak neće doći. Poznato je da je upravo sa Nikolićem na klupi Partizan došao do poslednjeg naslova u Srbiji, a iza njih je trenutno jedna od najneuspešnijih sezona u skorijoj istoriji pošto su crno-beli zauzeli tek četvrto mesto iza Crvene zvezde, TSC-a i Čukaričkog.

Podsetimo, Nikolić (43 godine) do sada je radio u Radu, Vojvodini, Olimpiji, Videotonu i Lokomotivi iz Moskve koju je napustio 2021. godine uprkos dobrim rezultatima - osvajanju Kupa Rusije i ulasku u grupnu fazu Lige šampiona.