Mlada fudbalska reprezentacija Srbije je na novom početku, sa novim selektorom. Svežepromovisani Dušan Đorđević saopštio je svoj prvi spisak "orlića" koje će od 12. do 18. juna okupiti na Ubu. Iako se ne radi o zvaničnom FIFA terminu, Đorđević želi da proveri mlade snage i iskoristiće vreme za zajednički rad i uigravanje.

Na spisku su uglavnom fudbaleri iz domaćeg takmičenja, sa izuzetkom četvorice iz inostranstva, a interesantno je da nijedan poziv nije stigao u Partizan, gde se prethodno spekulisalo o tome da Nemanja Jović nije ni obavešten da ga je Đorđević pozvao. Ovo su igrači na koje će Đorđević računati u predstojećih nedelju dana, a koji su "uštinuli vreme" od svojih godišnjih odmora da mu se odazovu.

  • Golmani - Andrija Katić (Voždovac), Strahinja Manojlović (Javor), Lazar Slavković (Novi Pazar), Ivan Guteša (Grafičar)
  • Odbrana - Uroš Drezgić (Čukarički), Nemanja Đeković (Napredak), Andrej Đurić (Domžale), Stefan Leković (Zvezda), Viktor Rogan (Čukarički), Mateja Đorđević (Voždovac), Vladimir Prijović (Napredak), Mitar Ergelaš (Novi Pazar)
  • Vezni red - Aleksa Đurasović (Spartak), Aleksa Matić (Voždovac), Nikola Stanković (Zvezda), Jovan Lukić (LASK), Đorđe Gordić (Lomel), Igor Miladinović (Čukarički), Stefan Mitrović (Zvezda), Nikola Mituljikić (Zvezda), Vladimir Lučić (Zvezda), Miloš Pantović (Voždovac)
  • Napad - Petar Ratkov (TSC), Marko Lazetić (Milan), Jovan Milošević (Vojvodina), Uroš Kabić (Vojvodina).

Mlada reprezentacija Srbije počinje kvalifikacije za Prvenstvo Evrope 12. septembra protiv Azerbejdžana, a u grupi se još nalaze Engleska, Ukrajina, Severna Irska i Luksemburg.