Crvenu zvezdu će u Ligi šampiona predstojeće sezone voditi Nenad Milijaš! Nekadašnji kapiten, višestruki povratnik u klub i čuveni kapiten crveno-belih dobio je poverenje uprave kluba i sešće na klupu omladinskog tima Zvezde! Da će Nenad Milijaš napustiti stručni štab seniorskog tima nakon dolaska Baraka Bahara bilo je jasno od ranije, ali sada je aktuelni šampion objavio i kakvu će funkciju dobiti nekadašnji reprezentativac Srbije.

Iako se prvo pojavila informacija da bi Nenad Milijaš mogao da započne samostalnu trenersku karijeru na kormilu reprezentacije do 21 godine, to se nije desilo. "Orliće" je preuzeo Dušan Đorđević, a nekadašnji kapiten crveno-belih je na klupi mladog tima nasledio Zorana Rendulića i dobio priliku da povede omladince u društvu najboljih.

MN Press Nenad Milijaš

"Velika mi je čast i zadovoljstvo da preuzmem omladinsku selekciju i budem trener mladim igračima u Crvenoj zvezdi. Marakana je moja kuća i ovde se osećam srećno. Posle završetka igračke karijere sam imao privilegiju da ostanem u klubu i budem uz ljude koji su postigli neverovatne uspehe u prvenstvu i Evropi kao treneri Zvezde. Posle nekoliko godina vreme je za korak napred, odnosno samostalan trenerski angažman. Na veliko lično zadovoljstvo ostajem u klubu koji volim i gde je najlepše igrati i raditi. Predvoditi juniorsku selekciju kluba jeste veliki izazov, jer se pored rezultata zahteva pre svega razvoj mladih fudbalera, a očekuje nas i učešče u Ligi šampiona što će biti veliki poduhvat. Zahvalio bih se upravi kluba na ukazanom poverenju, kao i čelnicima Omladinske škole koji su me lepo dočekali i pružili podršku za dalji rad. Još jednom napominjem da mi je ogromna čast što ću prvi samostalan trenerski posao obavljati u klubu kojem sam dao sve, a koji je mene učinio fudbalskim profesionalcem i čovekom", rekao je Milijaš.

Omladinci Crvene zvezde će se naredne sezone takmičiti u grupnoj fazi Ligi šampiona, a protivnici će im biti mladi timovi klubova koji se nađu u istoj grupi sa seniorima crveno-belih. To znači da bi, u teoriji, Nenad Milijaš mogao da povede klince i na megdan nekim od najboljih timova Evrope... Realu, Barseloni, Bajernu, Mančester sitiju i drugima.