Novi haos u srpskom fudbalu, odnosno Superligi Srbije, napravila je odluka da se Kolubara iz Lazarevca kazni u finišu nedavno završene sezone. Zbog kazne koju je izrekao FSS Lazarevčani su završili na mestu koje vodi u Prvu ligu Srbije, a da li će tamo i igrati ostaje da se vidi. Danas se pojavila informacija kako su odluke Fudbalskog saveza Srbije poništene pred sudom za sportsku arbitražu, ali krovna organizacija srpskog fudbala to demantuje.

Po rečima Fudbalskog saveza Srbije, postupak je tek u početnoj fazi i za sada nije suspendovana nijedna odluka koju su u toku prethodne sezone doneli u slučaju Kolubare. Podsećamo, zbog dva meča koja su bila sumnjiva Kolubari je oduzeto devet bodova, a tim iz Lazarevca je zbog toga završio na 15. mestu.

Saopštenje Fudbalskog saveza Srbije prenosimo u celosti: "Nisu tačni navodi da je CAS usvojio žalbu FK Kolubara, naprotiv odluke Disciplinske komisije i Komisije za žalbe FSS ostaju na snazi do okončanja postupka pred CAS, ali se neće sprovoditi. FSS je imenovao advokatski tim i ima rok da dostavi svoj odgovor na žalbu FK Kolubara do kraja sledeće nedelje. Dakle, postupak je tek u početnoj fazi, CAS danas nije odlučivao o žalbi FK Kolubara. Istovremeno, CAS je vodio računa o značaju koje postupak ima po učesnike i činjenice da je prvenstvo 2022/2023 okončano, a da je saglasnošću obeju strana planirano da odluka po žalbi FK Kolubara bude doneta pre početka prvenstva 2023/2024. CAS je na stanovištu da zbog prethodno navedenog neće da prejudicira svoju odluku o žalbi FK Kolubara ni na koji način kojim se pogoduje ili pravi šteta nekoj od strana."

Nakon ovog saopštenja Fudbalskog saveza Srbije jasno je da Superliga trenutno nema 17. klubova i da će o eventualnom "povratku" Lazarevčana u elitni rang tek biti reči. Slučaj Kolubare i FSS dolazi na red tek u julu, kada će biti poznata konačna odluka o statusu ovog tima u srpskom fudbalu.