I vezista Pari Sen Žermena Marko Verati sprema se za selidbu u Saudijsku Arabiju, jer je dobio veliku ponudu tamošnjeg kluba Al-Hilal. "On i ljudi u njegovom okruženju razmatraju sledeće korake. Doneće odluku u narednih nekoliko dana", napisao je novinar Alfredo Pedula. Nezvanično, Verati je dobio ponudu da godišnje zarađuje čak 30 miliona dolara!

Klub koji je imao ogromnu želju da dovede Lea Mesija neće žaliti novac da dovede Italijana koji je ovog leta bio dovođen u vezu sa Romom, a navodno više nije srećan u Parizu. On je bio kitikovan zbog igara u razočaravajućoj sezoni "svetaca", u kojoj se opet nisu primakli peharu Lige šampiona više nego prethodnih sezona, iako su imali Mesija, Mbapea, Nejmara...

Posle 11 godina u PSŽ-u, njegova nova sredina mogla bi da bude i u Španiji, gde su takođe zainteresovani za asa iz Peskare koji je osvojio čak devet titula prvaka Francuske sa PSŽ-om, ali nije i onaj ključni - "ušati" trofej. Ovog juna, Al-Hilal je dogovorio dolazak Kalidua Kulibalija iz Čelsija, a u nedelju se pojavila i glasina da želi da angažuje napadača Evertona Demaraj Greja. U isti tim već je stigao defanzivni vezista Vulverhemptona Ruben Neves za 55 miliona evra.

Bogati vlasnici iz tog dela sveta očigledno su promenili strategiju, pa više ne kupuju evropske klubove da u njih dovode fudbalske zvezde, već će ih seliti kod sebe, u Aziju. Podsetimo, u proteklih mesec dana prva eksplozija je bila je prelazak Karima Benzeme u Al-Itihad, a pre pola godine je Kristijano Ronaldo prešao u Al-Nasr.

Instagram/jessicaaidi/printscreen, ThePhotOne / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia Marko Verati