Crvena zvezda je nakon predloga Baraka Bahara pustila Milana Borjana da promeni sredinu i ode na pozajmicu, a to je značilo da crveno-beli pred novu sezonu ostaju bez kapitena! Pominjalo se prethodnih nedelja ko bi mogao da bude naslednik iskusnog čuvara mreže, a ako je suditi po prvoj utakmici na pripremama - dilema je rešena.

Aleksandar Dragović je poneo kapitensku traku na utakmici Crvene zvezde protiv Reprezentacije grada Užica, iako su na terenu igrači koji imaju značajno duži staž u klubu - poput Milana Rodića, Gelora Kange, Mirka Ivanića ili Aleksandra Kataija. Imajući u vidu da se svi našli u startnoj postavi, može se zaključiti da je Barak Bahar izabrao lidera za naredni takmičarski ciklus.

Ovakva odluka uklapa se u ideju čelnika Crvene zvezde da zadrže austrijskog fudbalera srpskog porekla. On je već nekoliko puta pokazao interesovanje za novi inostrani angažman, ali su u klubu svi svesni da je Zvezdi neophodan. Kako će se tokom jeseni igrati grupna faza Lige šampiona, ostanak Dragovića postavljen je kao prioritet, a dodeljivanje kapitenske trake kao jedna od stimulacionih mera. 

MONDO/Stefan Stojanovć Koskanje rikardo i dragovic nakon prekida

Defanzivac koji je tokom karijere sakupio gotovo 100 nastupa za Austriju mogao bi baš zbog toga da produži mandat u Beogradu i tako postane jedan od stubova Zvezdinog tima u mečevima protiv najboljih evropskih timova. Pa, onda možda rastanak dođe tek u nekom od narednih prelaznih rokova.