Crvena zvezda je produžila ugovor sa talentovanim Kostom Nedeljkovićem do 2026. godine, zvanično je potvrđeno. Sjajni mladi desni bek zablistao je prošle sezone na Grafičaru, a zatim je "kupio" novog trenera Baraka Bahara koji ga je koristio kao startera u većini mečeva tokom priprema. Ostavio je fantastičan utisak i čini se da će sledeće sezone biti prvi izbor uz desnu aut-liniju, za šta je nagrađen i potpisom uz bolje uslove.

Fudbaler iz Smedereva, rođen krajem 2005. godine, prošao je sve mlađe selekcije Crvene zvezde i konačno rešio višegodišnje brige o mestu desnog beka. Zvezda je mnogo igrača probala na tom mestu, poslednjeg Aleksa Viga iz River plejta, ali samo nekoliko dana rada sa Baharom označilo je preokret u karijeri Koste Nedeljkovića.

"Produžio sam ugovor sa voljenim klubom i osećam se fantastično! Sanjao sam i maštao o ovome kao dečak. Međutim, neću se opustiti jer smatram da je produžetak ugovora samo podstrek za naporan rad koji tek sledi. Hvala čelnim ljudima u klubu na ukazanom poverenju, daću sve od sebe kako bih ispunio njihova, ali i lična očekivanja. Vetar u leđa koji sam dobio kroz intenzivne treninge tokom priprema mi mnogo znači, siguran sam da je odličan period iza mene", kazao je Nedeljković.

"Zadovoljan sam radom na pripremama i smatram da sam se nametnuo novom šefu stručnog štaba Baraku Baharu. Očekivao sam da ću se pokazati u pozitivnom svetlu tokom priprema, a samopouzdanje koje posedujem me uvek primorava da idem napred. Snovi su i dalje tu, želim da debitujem prvo na Marakani, potom da zabeležim što više nastupa i ostavim dubok trag u Zvezdi. Porodica je moja podrška, roditelji uz brata i sestru su uvek tu za mene", dodao je supertalentovani Smederevac čija je hrabrost već kupila navijače.

Sportski direktor Mitar Mrkela je kazao da je prezadovoljan što je Nedeljković produžio ugovor jer je pokazao da veoma brzo napreduje, dodavši da je budućnost kluba: "Novi trener Barak Bahar je izuzetno zahtevan i precizan kada je u pitanju realizacija zadatih ciljeva. Kosta se veoma brzo snašao, uz to poseduje sjajne atletske sposobnosti, brzinu i izdržljivost. Verujem da uz još malo rutine može da izraste u vrhunskog desnog beka, ta pozicija je deficitarna i veoma je teško naći fudbalera takvog profila. Ukoliko uspete u tome cifre koje se traže su neverovatne. Najvažnije je da je Kosta stigao iz Omladinske škole Crvene zvezde, te da na toj poziciji imamo pravog igrača", kazao je on.

BONUS VIDEO:

Promocija Baraka Bahara za novog trenera Crvene zvezde Kurir/Nenad Kostić