Fudbalsko prvenstvo u Srbiji još nije počelo, a Superliga je već nekoliko nedelja u centru pažnje. Praktično, još od završetka prethodnog prvenstva postoji ozbiljan problem - koliko će ekipa igrati u narednoj takmičarskoj godini! Zbog kazne koju je FSS izrekao Kolubari, Lazarevčani su prvo izbačeni iz elitnog ranga srpskog fudbala, a zatim vraćeni nakon što su se žalili međunarodnom sudu za sportsku arbitražu. I time je ponovo otvoreno pitanje o tome ko će se sve boriti za titulu šampiona?

Crvena zvezda za sada nema stav o ovom pitanju, ali je tokom opširnog razgovora sa medijima generalni direktor Zvezdan Terzić istakao svoje viđenje ove situacije. Po njegovim rečima, opcije sa parnim brojem učesnika mnogo su bolje od one sa neparnim, što bi značilo slobodan vikend za jedan klub u svakom kolu! 

MONDO/Stefan Stojanović Crvena zvezda Marakana Zvezdan Terzić

"FSS se zapetljao sa ovim odlukama i doveo u situaciju da ne zna šta da radi sad. Ako je Kolubara bila kriva, to nije smelo da se odnosi na aktuelnu, već na sledeću sezonu, da se ima vremena za pravu odluku KAS-a. Zvezda nema stav po pitanju toga, ali lično ne bih voleo da imamo 17 klubova, jer će se to osetiti. Biće krnje, opor utisak da neko odmara vikendom. Dakle, ili 16 ili 18 klubova. Sami su se zapetljali u kučinu, nisu razmišljali i ne znam ko ih je tako savetovao i dozvolio im", rekao je generalni direktor Crvene zvezde.

Anketa

Koliko klubova treba da igra Superligu u sezoni 2023/24?

Podsećamo, početak nove sezone u Superligi prvo je zakazan za 21. jul, ali je zbog nepredviđenih okolnosti morao da bude pomeren. Nakon izricanja presude koja je Kolubaru "vratila" u elitu, a koju je komentarisao i potpredsednik FSS Branislav Nedimović, jasno je da će nova sezona početi nedelju dana kasnije, a u narednim danima znaćemo i pod kakvim okolnostima.

BONUS VIDEO:

Hibridni teren i novi mediko blok na Marakani: Crvena zvezda u novu sezonu ulazi spremna za sva iskušenja Kurir sport