Ako računamo i Srđana Mijailovića, Crvena zvezda u svojim redovima ima šestoricu štopera, s tim da su još i Milan Rodić i Lazar Nikolić igrali na ovim mestima tokom pripremnog dela. Zbog toga se čini da Zvezda, uprkos odlasku Strahinje Erakovića, neće dovoditi novog centralnog defanzivca, međutim prethodnih dana povela se priča da joj je za oko "zapao" Vanja Drkušić, mladi reprezentativac Slovenije.

U pitanju je fudbaler ruskog Sočija koji ima 23 godine, a u razgovoru za "Sportski žurnal" poručio je da je od svog agenta čuo za interesovanje Crvene zvezde. Takođe, dodaje i da ima saznanja da su klubovi ranije razgovarali, ali ne i u kojoj su fazi... Ako njega pitate - voleo bi na "Marakanu", međutim ima jedna začkoljica.

"Imam ugovor do 2025. godine. Ukoliko bi se posao realizovao Zvezda bi morala da plati obeštećenje ili da se dogovori o pozajmici. Sigurno me Soči neće pustiti bez obeštećenja", kazao je mladi Vanja Drkušić za "Žurnal" i dodao: "Crvena zvezda je veliki klub. Nije tajna da sam navijač Crvene zvezde. Pamtim je od malih nogu tako da je normalno da prija kada čuješ da se jedan tako veliki klub interesuje za tebe".

Drkušić dodaje da je već navikao da igra u formaciji sa trojicom štopera, kao i da mu odgovara ofanzivni stil fudbala, dok iako je rođen u Novom Mestu - odlično barata srpskim jezikom pošto mu je majka iz Jajca, dok gde god je igrao bio je okružen Srbima (Ivan Miladinović, Luka Đorđević, Nemanja Mihajlović).

"Mlad sam igrač, mogu još mnogo da naučim, a gde ćete bolje prilike od kapitena Crvene zvezde Aleksandra Dragovića. Još uvek štopera za neki od timova iz Liga petice", poručuje fudbaler iz Slovenije.

BONUS VIDEO:

Aleksandar Dragović MONDO/Dušan Ninković