Pari Sen Žermen sprema veliku čistku do kraja prelaznog roka i ne samo da želi da se otarasi najboljeg igrača Kilijana Mbapea, nego je poduži spisak fudbalera na koje ne računaju. Sportski direktor Luis Kampos i trener Luis Enrike održali su u sredu hitan sastanak sa igračima koji su višak i obavestili ih da slobodno traže novi klub! Prvo se činilo da su sastanak obavili samo sa Nejmarom, međutim daleko od toga da je Brazilac jedini...

Francuski "RMC" prenosi da je Nejmaru, Marku Veratiju, Ugu Ekitikiju, Huanu Bernatu i Renatu Sančezu saopšteno da nisu deo projekta "novi Pari Sen Žermen" i da imaju tri nedelje da pronađu novi angažman. To ne bi trebalo ni da bude iznenađenje za njih, odnosno veće je iznenađenje šta su do sada čekali u Parizu?

Nejmar je prethodno već i sam tražio da ode iz kluba i povezuju ga sa Čelsijem, Marko Verati je pregovarao sa klubovima iz Saudijske Arabije, dok je Ugo Ekitike već danima na radaru Evertona koji ga želi na pozajmicu. Što se tiče Renata Sančeza i Huana Bernata, njih dvojica su uglavnom bili rezervisti i donekle se očekivalo da će napustiti klub, posebno zbog toga što PSŽ ima ogroman igrački kadar i može da ih zameni i da to ne oseti.

Da se nešto "valja iza brda" govori i to da Nejmar i Verati u sredu nisu trenirali sa ekipom, što je verovatno i način da se "ubrzaju" transferi dvojice najvrednijih sa spiska precrtanih, a novac koji zarade uložiće u novog napadača. To će po svoj prilici biti francuski reprezentativac Randal Kolo Muani iz Frankfurta, tragičar finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Najveća muka po PSŽ ostaje ipak Kilijan Mbape koji nije produžio ugovor niti želi da ide u Real Madrid, pošto čeka da mu iduće leto istekne ugovor kako bi bez obeštećenja potpisao za njih. Jedan od najvećih razloga zašto je spreman toliko da se strpi je i to što mu je navodno obećano 160 miliona evra samo za potpis, a gde je ogromna plata po kojoj će biti jedan od najplaćenijih igrača današnjice...

BONUS VIDEO:

Crveni karton za Nejmara Arena Sport