Legendarni fudbaler Crvene zvezde Robert Prosinečki, potom i jedan od omiljenijih trenera u novijoj istoriji kluba, pretrpeo je uvrede na utakmici hrvatskog prvenstva u kojoj su igrali njegov Rudeš i Hajduk. Navijači splitskog kluba izneli su transparent kojim su protestovali protiv cene ulaznica, a uz to i "potkačili" Prosinečkog zbog Crvene zvezde. "10 evra može hvala, ipak četniku nije plata mala", pisalo je na poruci "Torcide". Uz to, Prosinečkom je i vulgarno skandirano.

Iako je sa Crvenom zvezdom doticao vrh i sigurno proživeo najemotivnije trenutke kao trener, Prosinečki je legenda hrvatske reprezentacije i tamošnjeg fudbala. Član je hrvatske generacije koja je 1998. godine igrala u polufinalu Svetskog prvenstva. Tokom devedesetih, on se posle rata vratio u svoj matični Dinamo i sa njim igrao u Ligi šampiona...

Prosinečki se vratio u hrvatski fudbal ove godine prvi put od 2010, kada je napustio klupu reprezentacije. Hrvatska legenda tada je preuzela Crvenu zvezdu i u njoj radila dve godine. Posle toga je "Velikog Žutog" karijera vodila u Kajzeri, na klupu Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, opet Kajzerija, Denzilija... Prošle godine, Prosinečki je vodio Olimpiju iz Ljubljane, a sada je prihvatio ponudu Zagrepčana da vodi Rudeš, na čijem je čelu bivši reprezentativac Hrvatske Josip "Džo" Šimunić.

Prosinečki je u jednom intervjuu opisao kako je preuzeo Zvezdu. "Jedan sasvim slučajan odlazak u Beograd rezultirao je početkom samostalne trenerske karijere na klupi crveno-belih. "Tek sam krenuo u školu, nisam imao licencu i otišao sam na utakmicu Partizana i Šahtjora da porazgovaram sa Srnom i Eduardom. Otišao sam do njih u hotel i na utakmicu, ali kad sam već bio u Beogradu, otišao sam da posetim i svoje stare prijatelje u Zvezdu, taman su neki moji saigrači bili u upravi kluba i jako me poštuju tamo. I u jednom trenutku krene razgovor da li bih ja došao kao trener. Ja im kažem 'Kakav trener, pa tek sam počeo, nemam ni licencu', ali su svejedno rekli da će me pozvati za trenera. I kad sam došao kući, imao sam moralnu obavezu reći ženi da idemo u Beograd, da se pakuje, da će deca u američku školu i Slavenu da krećem samostalno. Jako teška situacija. Velik klub, a nije bilo novca, ničega, katastrofalna situacija. Ha, da je bila dobra, ne bi mene zvali. Osvojio sam Kup Srbije, bili smo drugi, iza Partizana, ali tri puta smo ga dobili u 14 dana, puno to znači tamo. Mogu biti zadovoljan. Ali nakon Zvezde uzeo sam malu pauzu jer bile su to teške dve godine, klub nije bio na nivou na kojem je trebalo, po šest meseci nismo primali platu...".

MN Press Fotografije sa konferencije za medije na kojoj je saopštio da napušta klub.