Srpski fudbaler Luka Jović nema budućnost u Fiorentini, jasno mu je poručeno iz kluba. Iako je tokom priprema postizao golove protiv Groseta i Nice, trener Vinčenco Italijano ga ne vidi u planovima za tekuću sezonu i tako ga je potpuno sklonio iz tima. Ne samo da Jović nije bio registrovan za meč kvalifikacija Konferencijske lige, ne samo da je čitav meč protiv Đenove presedeo na klupi, nego ovog vikenda protiv Lečea nije bio ni u 25. A tamo je bio čak i bivši zatvorenik Aleksandar Kokorin.

Dok je njegov tim gubio prednost na "Artemio Frankiju" golom Nikole Krstovića u završnici meča za 2:2, Luka Jović nije bio ni u protokolu za utakmicu čime mu je poslata poruka da ima još 72 sata da pronađe novu sredinu. I to je jasan signal i za njegovu Crvenu zvezdu da "uključi alarm", dok nije kasno.

Već nekoliko nedelja spominje se da je Zvezda zainteresovana da "vrati" Jovića u Beograd i da bude najveće pojačanje za grupnu fazu Lige šampiona, ali to naravno nije lako zbog njegove velike plate. Zbog toga je i Fiorentini teško da pronađe klub koji će preuzeti ugovor Luke Jovića, a za sada se najviše šanse daju Milanu, pa turskom Fenerbahčeu, gde opet pitanje da li bi bio prvi napadač pored Edina Džeka i Mišija Batšuaija.

Nekada najskuplji srpski fudbaler, koga je Real Madrid u leto 2019. godine platio 60 miliona evra, odigrao je prošle sezone 50 utakmica za Fiorentinu i postigao je 13 golova. Bio je jedan od najodgovornijih za plasman "ljubičastih" u finale Konferencijske lige, međutim negde je u međuvremenu puklo.

Crvena zvezda je inače tragala za pojačanjem u samom špicu posle dolazaka Žan-Filipa Krasoa i Pitera Olajinke, međutim primarna meta Emanuel Late Lat je otišao u Midlzbro. Na taj način ostavio je prostor za 

BONUS VIDEO:

Luka Jović pozdravlja navijače Zvezde MONDO