Partizan nema šta da izgubi - lako, rutinski, ubedljivo izgubii su sve što su mogli na gostovanju Nordsjelandu prethodnog četvrtka. Izgubili su samopouzdanje koje je počelo da raste posle Sabaha i penala, izgubili su evropski meč veoma velikog značaja, ali izgubili su i kompletan dvomeč. "Ne možemo da pretimo posle 5:0", rekao je Duljaj i potvrdio - Partizan nema šta da izgubi jer je već sve izgubio. E, sad je vreme da se dobija!

Predvođeni Kristijanom Belićem koji niji ni najbolji ni najbitniji igrač kluba, crno-beli će pokušati da dobiju. Nošeni zvukom sa tribina, a valjda će biti pune nakon šetnje protiv klupskih čelnika i ostavke Milorada Vučelića, crno-beli će pokušati da dobiju. I na kraju, ali ne i najmanje važno, inspirisani letargijom gostiju koji su ih u Danskoj razbili, pa sad baš i ne moraju, crno-beli će pokušati da dobiju.

O svim stvarima koje Partizan može da dobije pobedom nad Nordsjelandom teško je govoriti jer ih ima najmanje dvocifren broj. Neće - verovatno - moći da dobije evropsku jesen, ali možda je na talonu superligaška jesen kakva se u Humskoj - uz izuzetak one Aleksandra Stanojevića - čeka deceniju?! A kako će Partizan po sve to?

Igor Duljaj smatra - isto kao u Danskoj! Sa desetoricom istih startera kao u prvom meču, uz samo jednu promenu. Umesto Aleksandra Šćekića koji je igrao prvi meč, sada će u tim Kristijan Belić. On zbog crvenog kartona nije mogao da nastupi protiv Nordsjelanda i videlo se da fali. Naravno, ne toliko da bi sam rešio sve probleme, ali kilometri koje on guta i ono što navijači često nazovu "partizanština" koju pokazuje na terenu znaju da vrede više od protivničkih golova.

Kristijan Belić
MN Press 

Mladi trener na klupi Partizana shvatio je da će ovaj meč biti popravni za njegovu ekipu. "Vadite papire, kontrolni", mogao bi da kaže nekadašnji defanzivni vezni kada u četvrtak popodne uđe u svlačionicu, jer će meč protiv Nordsjelanda za njegove igrače biti baš to. Da se vidi gde su u odnosu na prethodni četvrtak. Test. U međuvremenu je savladan Javor, dok je Crvena zvezda kiksnula u prvenstvu, pa se pomalo neočekivano otvorila mogućnost da pobedom u odloženom meču preskoče najvećeg rivala i stignu na lidersko mesto. A ako umesto evropske Partizan dobije domaću jesen u kojoj drži vrh tabele, da li će Nordsjeland biti baš toliko bolan? I da li ćemo onda reći da je Partizan "položio"?

Nego, kad smo već tu, da pomenemo i sastav za Dance. Na golu siguran Aleksandar Jovanović, najbolji igrač Partizana od kako je došao u klub. U odbrani Stojković, Marković, Ilić i Antić - iako je Saničanin dobio minute protiv Javora. Ispred njih Kanute i Belić, zaduženi da trče podjednako, a tuku više nego vezni red danskog predstavnika u Evropi. Natho mora ispred njih, Menig i Severina po krilima, a Saldanja u napad.

Očekivani sastav Partizana: Jovanović - Stojković, Marković, Ilić, Antić - Kanute, Belić - Severina, Natho, Menig - Saldanja.

BONUS VIDEO:

Grobari dočekali aplauzima Igora Duljaja MONDO/Milutin Vujičić