Engleski štoper Džerom Opoku (24) želja je Crvene zvezde! Prema pisanju portugalskog "Rekorda", 197 centimetara visoki štoper mogao bi da pređe iz tamošnjeg prvoligaša Aruke. "Crvena zvezda je najbolje pozicionirana u trci za njegov potpis. Bašakšehir i Šturm Grac su takođe u borbi za centralnog beka, koji je zaštićen 'izlaznom' klauzulom od šest miliona evra", navedeno je u tekstu portugalskog novinara.

"Dok prelazni rok ulazi u poslednje sate, štoper Džerom Opoku mogao bi da se oprosti od Aruke. U ovoj fazi, njegov klub ima tri ponude, a Zvezda je u najboljoj situaciji da obezbedi usluge igrača. U prilog tog kluba ide činjenica da igra u grupnoj fazi Lige šampiona i mogućnost da Opokzu debituje u takmičenju milionera. Prema našim saznanjima, Bašakšehir je izneo ponudu koja je bila daleko ispod zahteva Aruke i odmah je bila odbijena", objavio je "Rekord".

Opoku je Fulamov đak i bio je član tog kluba čak 13 godina, sve do prošlog leta. Ipak, nikad nije dočekao da debituje za "A" tim, iako je bio kapiten U-23 selekcije Fulama. Seniorsku karijeru proveo je na pozajmicama u Akringtonu i Plimutu u trećoj ligi, kao i u danskom klubu Vejle, u kojem je proveo sezonu 2021/22. U Aruku je stigao prošlog leta bez obeštećenja i to je bio pravi potez za obe strane. U dresu Aruke odigrao je 33 utakmice, dao jedan gol, jedan namestio i dao veliki doprinos uspešnoj sezoni i osvajanju petog mesta na tabeli, odmah iza Benfike, Portoa, Brage i Sportinga. I zahvaljujući njemu, tim iz Aveira izborio je plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, u kojima je ipaj stao na prvom porazu jer je izgubio u dvomeču protiv norveškog Brana, ekipe koja je najdramatičnije ispala iz sinoćnjeg plej-ofa, na penale protiv AZ-a posle rezultata 3:3 u Bergenu.

Džerom Opoku
Profimedia 

Opoku ima ugovor do 2025. godine i visoku izlaznu klauzulu, a portugalski novinari tvrde da će otići samo uz ponudu koja finansijski odgovara klubu i koja bude blizu visine iznosa iz klauzule. "Naš skauting tim je uradio veliki posao i u pregovorima smo. Potrebna su nam pojačanja u sve tri linije tima. Neću otkrivati imena", rekao je generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić posle žreba za Ligu šampiona, koji bi mogao i da Opokua vrati u rodnu zemlju, pod svetlima Lige šampiona.

UEFA Izvlacenje CZ Žreb