Poslednjih meseci pomalo zaboravljen jer je bio teško povređen, ali i dalje je Stefan Bajčetić (18) jedan od najtalentovanijih igrača Liverpula i čitave Evrope. Miljenik Jirgena Klopa u engleskom timu polako se vraća u takmičarski ritam, a nakon što je poslednja tri meča Premijer lige odgledao sa klupe za rezerve ukazala se prilika i da igra. Doduše, za nacionalni tim - mladu reprezentaciju Španije!

Iako se nadamo da još nije doneo odluku za čiji će seniorski tim igrati sin nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Srđana Bajčetića, Španci su uspeli da ga ubede da obuče dres nacionalnog tima do 21 godine. On je u petak uveče debitovao za Špance u ubedljivoj pobedi protiv Malte (6:0), ali je zanimljivo što nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji.

Iako se u Liverpulu profilisao kao jedan od najtalentovanijih centralnih veznih u Evropi, Stefan Bajčetić je zaigrao na mestu štopera! Pored toga što je "orlovima" neophodan igrač njegovog tipa, a svima je neophodan igrač takvog kvaliteta, već dugo se zna da su pozicije u poslednjoj liniji seniorske reprezentacije Srbije vrlo "tanke".

Profimedia/Ian Stephen/ProSports/Shutterstock, Profimedia/Andrew Yates / Sportimage Stefan Bajčetić

Ukoliko bi u budućnosti pristao da igra za reprezentaciju Srbije, Stefan Bajčetić bi - očigledno - mogao da bude opcija i u veznom redu, ali i na mestu štopera. U sistemu Dragana Stojkovića mesto među štoperima ima Nemanja Gudelj, koji se kroz karijeru postepeno selio u poslednju liniju i na klupskom i na reprezentativnom nivou. Ostaje da se vidi da li nešto slično čeka i Stefana, za kojeg se FSS i dalje "otima" sa Špancima!

BONUS VIDEO:

Piksi Hajduk ili Dinamo Twitter/hotsportsrb