Legendarni napadač Mančester sitijaFrensis Li preminuo je ovog ponedeljka u 79. godini. Li je sedam godina bio član "građana", od 1967. do 1974. godine, a za to vreme je odigrao 330 utakmica u dresu Mančester sitija i postigao 148 golova, što ga je svrstalo na sedmo mesto klupske večne liste.

Tri sezone zaredom bio je najbolji strelac tima u nekadašnjoj Prvoj diviziji, a jedan od najznačajnijih pogodaka u karijeri u dresu Mančester sitija postigao je u finalu Kupa pobednika kupova 1970. godine. Mančester siti je tad odmerio snage sa poljskim Gornikom i trijumfovao rezultatom 2:0, a Li je krajem prvog poluvremena sa bele tačke postigao gol za 2:0 i obeležio put ka evropskom trofeju.

Sa Mančester sitijem bio je šampion Engleske 1968. godine postigavši 16 golova u 31 nastupu, dok je godinu dana kasnije stigao do trofeja u FA kupu. Pre Sitija, osam godina je nosio dres Boltona, a po okončanju saradnje sa Sitijem, dve godine je bio član Derbi Kauntija pre nego što je završio karijeru.

U Mančester siti se vratio 1994. godine, te je tokom četiri godine obavljao funkciju predsednika. U dresu reprezentacije Engleske odigrao je 28 utakmica, postigavši deset golova.