Liga šampiona vraća se na "Marakanu". Posle četiri godine čuvena "mušema" ponovo će se vijoriti u Beogradu i čuće se himna elitnog takmičenja na mečevima Crvene zvezde. Poslednji put to je bio slučaj 2019. godine kada su crveno-beli bili u grupi sa Bajernom, Totenhemom i Olimpijakosom. Sada će im rival biti Jang Bojs, tim koji su prošli baš te godine u poslednjem kolu kvalifikacija.

Dosta toga se od tada promenilo u oba sastava, a srpski tim zna da je duel sa švajcarskom ekipom možda i ključan za dalje ambicije u Evropi. Očekuje se da će "Marakana" biti puna i da će imati veliku podršku sa tribina. "Jako nam je važno da navijači dođu i da budu aktivni. Nema favorita, timovi su jednaki, biće važni sitni detalji. Verujem da će to odlučivati i da ćemo pobediti", poručio je Barak Bahar pre meča.

Biće ovo peti susret Zvezde i Jang Bojsa. U dosadašnja četiri crveno-beli upisali su jedan trijumf, tri puta je bilo nerešeno, postigli su osam, a primili pet golova od ovog rivala. Meč će suditi Škoti, glavni arbitar je Vilijam Kolum, poomagaće mu Frensis Konor i Dejvid Mekgeči, dok je četvrti sudija Dejvid Dikinson. U VAR sobi su Britanac Dejvid Kut i Škot Endrju Dalas.

KAD I GDE SE IGRA

Crvena zvezda Jang Bojs Liga šampiona gde je prenos sastav Bahara
MN Press 

Meč se igra u 21 čas na stadionu "Rajko Mitić". Interesovanje za utakmicu je ogromno i očekuje se da će stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta. Ambijent na koji švajcarski tim definitivno nije navikao.

GDE JE PRENOS

Crvena zvezda Radnički (51).jpg
MN Press 

Prenos utakmice je na kanalu Arena sport Premijum 1, kao i na RTS 1. Kao što ste i navikli, tekstualni prenos i sva dešavanja u vezi utakmice moći ćete da pratite na MONDU.

U KOM SASTAVU ĆE ZVEZDA IGRATI?

barak bahar
MN Press 

U kom sastavu će Zvezda igrati? Očekuje se da će Barak Bahar ostati veran formaciji koju je najčeše koristio ove sezone, sistem 3-4-1-2. Ne bi trebalo da bude previše eksperimentisanja.

Ovako bi trebalo da izgleda Baharov tim za Jang Bojs: Glazer - Điga, Dragović, Rodić - Mijailović, Stamenić, Hvang, Mitrović - Ivanić - Endiaje, Bukari

KAKVO JE STANJE U GRUPI?

Profimedia/Conor Molloy/News Images, Profimedia Crvena Zvezda Mančester Siti

U grupi "G" su Mančester siti, Lajpcig, Crvena zvezda i Jang Bojs. Engleski tim je apsolutni favorit i očekuje se da će kao prvoplasirani proći dalje, ostala tri tima bore se za prolaz ili u nokaut fazu Lige šampiona (drugo mesto) ili Ligu Evrope (treće mesto). Kakvo je stanje u grupi za sada?

Siti i Lajpcig imaju po tri boda, Zvezda i Jang Bojs nemaju poene. Jasno je da je srpskom timu neophodna pobeda u ovom duelu kako bi uopšte moglo da se razmišlja o evropskom proleću. "Ne bih da poredim ekipe iz 2019. godine i sada, ni naš tim nije isti. Spremni smo, možemo da dođemo do trijumfa koji može da nam okrene sezonu i da vetar u leđa pred nastavak sezone", poručio je Mirko Ivanić.



Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

Mančester siti crvena zvezda MONDO/Dušan Ninković