Portugalski trener Rikardo Sa Pinto, nekadašnji "šef" igrača Crvene zvezde, suspendovan je na četiri meseca zbog nedoličnog ponašanja na utakmici svog Apoela i Anortozisa. Sa Pinto tako neće moći da vodi Apoel sve do februara u svim takmičenjima na Kipru zbog toga što je fizički napao pomoćnog trenera gostujućeg tima, a zatim i čevrtog sudiju Dimitrisa Kumisa, pa nije baš iznenađenje što je oštro kažnjen.

Sa Pinto je i ranije bio poznat po skandalima van terena i po napadima na druge trenere i sudije, a ovoga puta ga je narav koštala i posla - pošto je Apoel odmah posle donete odluke Disciplinaca odlučio da mu uruči otkaz. Nije mu pomoglo ni što je posle remija protiv Anortozisa (1:1) vezao dve pobede.

U međuvremenu je odlučeno da će Portugalca na klupi kiparskog kluba zameniti Stanislav Stoilov iz Bugarske, a podsetimo da je prošlo već deset godina od kada je Sa Pinto vodio Crvenu zvezdu. Ovog leta se vratio u Srbiju na klupi Apoela i radovao se već u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu kada je "izbacio" Vojvodinu, posle čega je likovao i rugao se srpskim novinarima koji su o njemu pisali negativno za vreme boravka na "Marakani".

BONUS VIDEO:

Gol Jang Bojs Arena Sport