Fudbaleri Milana savladali su Đenovu (1:0) u jednom od najluđih mečeva italijanskog fudbala! Jedini gol na meču postigao je Kristijan Pulišić u 87. minutu meča, za veliku radost gostujuće ekipe, ali oni tada nisu mogli ni da pretpostave da spektakl tek počinje! Đenova je tokom većeg dela meča odugovlačila i trošila vreme, ali kada su u finišu napali postalo je izuzetno zabavno na stadionu "Luiđi Feraris" - toliko zabavno da je Olivije Žiru kao golman spasao sva tri boda za ekipu Stefana Piolija!

Francuski fudbaler morao je da stane među stative u 99. minutu, kada je Majk Menjon dobio direktan crveni karton. Intervencija francuskog golmana na ivici kaznenog prostora okarakterisana je kao prekršaj za isključenje, a glavni arbitar odgledao je VAR pre nego što ga je poslao u svlačionicu. dosuđen je prekršaj za Đenovu na manje od 20 metara udaljenosti, a Milan je imao neopisivu sreću. Šut po zemlji se odbio tako da je pogodio prečku, a zatim su domaći fudbaleri dobili i korner iz kojeg je trebalo da ugroze Žirua na golu Milana!

U kazneni prostor rivala preselio se i čuvar mreže Đenove Hosep Martinez, ali to nije donelo mnogo koristi. Umesto da bude opasan po gol, bio je opasan po protivničkog igrača kojem je nesmotreno uklizao - pa je dobio drugi žuti karton i poslat je u svlačionicu! Sa istim brojem igrača na terenu, a bez ideje koliko će se još igrati, Đenova je jurišala ka golu. Imali su izuzetno dobru priliku, ali je Olivije Žiru odvažno uleteo u noge rivala i iz dva pokušaja uspeo da uhvati loptu koja je lako mogla da završi iza njegovih leđa.

Na kraju je Francuz postao heroj - ostao je nesavladan u finišu i to je bilo dovoljno da se Milan domogne prvog mesta na tabeli, sa dva boda više oid gradskog rivala Intera, koji je odigrao 2:2 protiv Bolonje u ovoj rundi Serije A.



Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

Lacio - Milan, gol Olivijea Žirua za 1:1 MONDO/TV Arena sport