Italijanski trener Lučano Spaleti doneo je prošle sezone Napoliju prvu titulu još od Maradoninih dana (1989-90), ali nije mogao da se dogovori sa kontroverznim vlasnikom Aurelijom de Laurentisom i zato je otišao iz kluba. To je značilo da ostavlja šampionski tim Napolija novom treneru Rudiju Garsiji, a već sada se može reći da je bila potpuno pogrešna procena angažovati pomalo i precenjenog francuskog stratega.

Napoli ne igra ni blizu dobar fudbal kao prošle sezone i na pauzu zbog obaveza reprezentacija ide sa tek petog mesta, uz 14 osvojenih bodova. Njih je večeras na "Maradoni" bez većih problema pobedila Fiorentina 3:1 (1:1) i ozbiljno je zatresla klupu na kojoj sedi - ili je do sada sedeo - Rudi Garsija.

Violu su do pobede vodili Josip Brekalo, strelac gola u 7. minutu, odnosno Đakomo Bonaventura (63') i Niko Gonzales (93ć=. Jedini gol za domaćina delo je Viktora Osimena i to u nadoknadi prvog poluvremena sa "bele tačke" nakon ko zna već kog kiksa golmana Teraćana. Njegovu mrežu su čitav meč dobro pokrivali Milenković i Martinez, međutim italijanski golman često ima "žute minute" koje se obiju Fiorentini o glavu.

Ovoga puta nisu jer je Napoli, koji je u sredu poražen i protiv Real Madrida, igrao vrlo slabo i pitanje je da li će već sada uprava razmisliti o promeni trenera. Ima onih koji su slobodni i koji bi i te kako mogli da unaprede tim, recimo Antonio Konte koji jedva čeka da se vrati u Italiju.

Podsetimo, prethodno je Rudi Garsija imao i sukob sa Viktorom Osimenom, a šuška se i da postoje još neki fudbaleri koji su vrlo nezadovoljni stanjem u klubu.



Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

Gol Jang Bojs Arena Sport