Mladi srpski napadač Petar Ratkov konačno u dresu "A" reprezentacije. Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi već ga je zvao na prethodno okupljanje, međutim Salcburg nije dao dozvolu zbog manje povrede, ali sada nema prepreka - Ratkov će biti jedini napadač Srbije uz Aleksandra Mitrovića za predstojeće važne utakmice protiv Mađarske (14. oktobar) i Crne Gore (17. oktobar) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Osećaj je neverovatan. Našao sam se u društvu momaka koje sam do skoro pratio na televiziji. Kod mene nijednog trenutka nije bilo dileme, želeo sam isključivo dres Srbije i želja mi se ostvarila", kazao je za sajt FSS mladi napadač koji je imao ponude i Hrvatske i Bugarske da zaigra za njihove državne timove.

"Imao sam veliku podršku moje porodice, čekao bih i duže da je trebalo da igram za Srbiju. Sada sam tu i daću sve od sebe da doprinesem dobrim igrama i pobedama svoje reprezentacije", dodao je Ratkov i istakao da je srećan što će sada imati priliku da igra za Srbiju u Budimpešti, gde se nada da će "orlovi" uspeti da se revanširaju severnim komšijama za septembarski poraz u kvalifikacijama koji je sve zabrinuo u našoj zemlji.

Petar Ratkov
MN Press 

"Mitrović, Vlahović, Jović, Joveljić... Sve su to sjajni napadači od kojih može dosta da se nauči. Mitru sam se divio kao klinac, smatram ga za svog fudbalskog idola, a sada sam doživeo da delimo svlačionicu i da budemo u istom timu. Upijam svaki njegov potez i trudiću se da svaku šansu koju dobijem iskoristim na pravi način".

Mladi fudbaler je blistao prošle sezone u dresu TSC-a i potom je za pet miliona evra prešao u redove Salcburga. Mučila ga je povreda, ali je uspeo da upiše i prvi gol u opremi novog tima.

"Sve je lakše uz Strahinju Pavlovića koji je starosedelac u klubu i mnogo mi je pomogao na planu adaptacije na novu sredinu. Živimo stan do stana, skoro da delimo istu terasu i ne razdvajamo se po ceo dan. Reč je o sjajnom momku koji na terenu pleni karakterom i temperamentom. U svakom trenutku zna šta hoće, gine za ekipu i daje poslednje atome snage. Teško mu je pao crveni karton na poslednjoj utakmici protiv Klagenfurta, ali ne sumnjam da će se brzo podići i ponovo biti stub odbrane Salcburga. Bilo je zanimljivo kada sam dobio prvi poziv od Dragana Stojkovića, Strahinja i Aleksa su mi rekli ‘ovo ti je životna šansa, daj sve od sebe da je iskoristiš’. Na meni je da ih poslušam i da opravdam očekivanja", zaključio je Ratkov.

BONUS VIDEO:

Piksi Hajduk ili Dinamo Twitter/hotsportsrb