Inter Majami je posle poraza od Sinsinatija pokazao da mora da pojačla tim kako bi bili konkurentni za trofej MLS lige. Dolazak Lionela Mesija znatno je pojačao klub iz Majamija, a zajedno sa Mesijem novi izgled tima doneli su i bivši igrači Barselone Serhio Buskets i Đordi Alba. Međutim, još uvek ima prostora za dovođenje igrača, a čelnici kluba ovoga puta žele Serđa Roberta.

Iskusni Španac više nije u fokusu trenera Ćavija, što je zeleno svetlo za tim iz SAD-a da mogu da počnu pregovore sa njim. Svestan je svog položaja i uloge u timu jer trenutno ima samo dva starta u 11 zvaničnih utakmica ove sezone. U prilog celoj priči ide što je Španac već ranije objavio da bi voleo da igra u MLS-u.

"Ovu sezonu ne gledam kao svoju poslednju sezonu u timu iz Katalonije. To je klub mog života i ne razmišljam o budućnosti. Sviđaju mi se Sjedinjene Američke Države, često idem tamo, posebno u Njujork. Sviđa mi se MLS liga, već sam imao prijatelje koji su igrali poput Fontasa, Ilie... To je zemlja i liga u kojoj bih voleo da igram, ali za nekoliko godina. Ne vidim to u bliskoj budućnosti, želim to na na duži rok. MLS će biti za nekoliko godina", izjavio je fudbaler Barselone Sergio Roberto.

BONUS VIDEO:

BARSELONA KAMP U BEOGRADU: Besplatno za najtalentovaniju decu bez roditelja! VIDEO Kurir