Dobre vesti stižu iz Novog Sada - fudbaler Vojvodine Džonatan Bolingi napustio je bolnicu i oporavak od teške bolesti nastaviće na kućnom lečenju, saopštio je klub za koji afrički fudbaler nastupa od pre nekoliko meseci. Nakon više od mesec dana u bolnici, a Bolingi je jedan deo lečenja bio u komi, fudbaler iz Demokratske Republike Kongo dobio je dozvolu lekara da ode kući!

Ova vest veoma je važna za Vojvodinu, čiji su čelnici i fudbaleri redovno posećivali napadača tokom njegovog boravka u bolnici. Između ostalog, Džonatanu Bolingiju u poseti je bio i ambasador njegove zemlje, a o problemima sa kojima se suočio govorio je i klupski lekar novosadskog tima Borko Vukosav.

"Fudbalski klub Vojvodina sa zadovoljstvom objavljuje da je naš napadač Džonatan Bolingi od danas na kućnom lečenju. Bolingi je napustio Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, gde je bio na lečenju i rehabilitaciji od sredine septembra, kada se u lošem zdravstvenom stanju vratio sa reprezentativne pauze iz Demokratske Republike Kongo. Uz pravovremenu reakciju i brigu lekara i celokupnog medicinskog osoblja na Institutu u Sremskoj Kamenici, Bolingi se uspešno oporavio i od danas je na kućnom lečenju. FK Vojvodina želi da se ovim putem još jednom zahvali svima na Institutu za plućne bolesti, a svom Džonatanu Bolingiju da se što pre vrati na teren, da zajedno slavimo nove pobede i njegove golove", navodi se u saopštenju koje je klub objavio na zvaničnom sajtu.

Podsećamo, Džonatan Bolingi stigao je u Novi Sad u finišu prelaznog roka i trebalo je da bude jedno od najvećih pojačanja novosadskih crveno-belih za sezonu. Odigrao je prvih šest mečeva u Superligi i postigao je dva gola pre nego što se javio na reprezentativnu dužnost, a hospitalizovan je odmah po povratku iz Afrike.

BONUS VIDEO:

Navijači APOEL: Kosovo je Srbija MONDO