Mančester siti pobedio je Jang Bojs u gostima rezultatom 3:1 (0:0) u 3. kolu Lige šampiona i ostavio švajcarskog predstavnika na jednom bodu, dok je osvojio svoj deveti poen. Strelci za prvaka Evrope bili su Manuel Akanži u 48. minutu i Erling Haland u 67. i 86. minutu. "Građani" su tako sačuvali maksimalni skor pred mečeve protiv Jang Bojsa u Engleskoj 7. novembra, Lajpciga takođe u Engleskoj 28. novembra i Crvene zvezde u Beogradu 13. decembra.

Sa druge strane, Švajcarci će po svemu sudeći do kraja biti u ravnopravnoj trci sa Crvenom zvezdom za osvajanje treće pozicije i za plasman u nokaut fazu Lige Evrope. Jang Bojs u preostala tri kola očekuju gostovanje Sitiju, meč protiv Crvene zvezde u Bernu i duel protiv Red Bula u Lajpcigu, u gore navedenim terminima.

Prema načinu na koji se odvija grupna faza, deluje da će meč Jang Bojs - Crvena zvezda 28. novembra biti definitivno ključan za crveno-bele u borbi za ostasnak u Evropi i tokom zime. Tako je i bilo očekivano pred start takmičenja, a dosadašnje utakmice još nisu donele veliko iznenađenje i kiks dva favorita u ovoj grupi.



Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

Bakljada navijača Crvene zvezde MONDO/Dušan Ninković