Sindikat profesionalnih fudbalera Premijer lige zabrinut je zbog odluke FIFA da se Svetsko prvenstvo u fudbalu 2034. godine igra u Saudijskoj Arabiji. Ova arapska zemlja je praktično bila jedini kandidat nakon što se Australija povukla u poslednjih čas, ali mnogi sumnjaju u korupciju, kao što je to bio slučaj i kada je Katar dobio organizaciju Mundijala za 2022. godinu.

Mnogi veruju i da Saudijska Arabija i Katar preko sporta "peru ugled" u javnosti, pokušavajući da o njima izađe lepa slika u svetu uprkos konstantnom kršenju ljudskih prava, a povika na to najviše ima iz Engleske. Iako upravo Saudijci vode Njukasl, Katarci su bili na korak od preuzimanja Mančester junajteda, dok i sama država "tesno" sarađuje sa Saudijskoj Arabijom, nakon odluke FIFA zavladala je moralna panika na Ostrvu.

Kako piše "Dejli Mejl", neće biti iznenađenje ako poznati fudbaleri budu bojkotovali Svetsko prvenstvo 2034. godine zbog kršenja prava radnika, ali to je i dalje sve na nivou spekulacije. "Zbog temperatura, čak i u zimskom periodu i produženih klupskih sezona, neki igrači bi mogli da propuste turnir", istakao je Molango iz PFA.

Uprkos ovim najavama da će fudbaleri da bojkotuju turnir zbog kršenja ljudskih prava u Saudijskoj Arabiji, termina i dugih sezona, za sada se niko od igrača nije oglašavao u javnosti.

BONUS VIDEO:

Fudbalska revolucija u Kataru 2 MONDO/Milutin Vujičić