U nedelji kada će fudbalska reprezentacija Srbije igrati protiv Bugarske (nedelja, 15.00) za plasman na Evropsko prvenstvo posle 24 godine, organizatori turniri saopštili su važne vesti. Nemačka je zvanično predstavila novu loptu za predstojeći EURO2024 i nije neko iznenađenje što iza nje stoji kompanija "Adidas", a nije preveliko iznenađenje ni to što su navijači oduševljeni i što stižu samo pozitivni komentari.

Nova lopta se zove "Fussballliebe", dakle od reči fudbal i ljubav na nemačkom, a poseduje i novu tehnologiju koja će pre svega omogućiti sudijama (posebno onima u VAR sobi) da utakmice budu mnogo poštenije na Evropskom prvenstvu. Lopta je danas zvanično predstavljena i pogledajte kako izgleda:

Što se tiče novosti, lopta će imati poseban senzor u sebi koji direktno šalje potrebne podatke sudijama. Recimo, neće biti moguće da lopta napusti granice igrališta i da to tehnologija "ne dojavi", kako se ne bi dešavale situacije kao na meču Arsenala i Njukasla oko koga se digla bura. Takođe, taj senzor je na punjivu bateriju... Što se tiče dizajna, lopta je moderna i na njoj je napisano ime svakog od stadiona na kome se igra predstojeći EURO2024.

BONUS VIDEO:

Kurir Piksijeva reakcija na gol Mađara