UEFA nije dozvolila da se uoči utakmice mladih reprezentacija Poljske i Izraela održi minut ćutanja, međutim fudbaleri dva tima i sudija Kačevski dogovorili su se kako da do toga ipak dođe. Kada je arbitar u Lođu dao znak da susret počne, fudbaleri Poljske i Izraela ostali su na svojim mestima na terenu i mirno, spuštene glave, sačekali su da prođe predviđeni minut kojim su odali poštu izraelskim žrtvama u ratu na Bliskom istoku.

Za sada nije stiglo objašnjenje zašto je UEFA odbila ovakav zahtev, ali treba uzeti u obzir da je oružani sukob počeo 7. oktobra i da isto tako nije pošteno da se "ignoriše druga strana" koja je podjednako oštećena, ako ne i više. UEFA nije želela da zauzima zvaničan stav, tako da je za sada odavala poštu svim žrtvama rata na Bliskom istoku.

Kada je sudija sačekao fudbalere da obave šta su imali, nastavili su susret, a Poljska je inače pobedila 2:1. Sa nova tri boda, Poljaci su prvi u grupi "D" sa maksimalnim učinkom iz četiri kola, dok je Izrael odigrao dva susreta i oba izgubio.


BONUS VIDEO:

"HAMAS JOŠ NIJE PORAŽEN, UMREŽIO JE CELU GAZU!" Stručnjaci tvrde: Kopnena invazija Izraela nije ni počela, OVO JE SAMO POČETAK? Kurir televizija