Domaćin narednog Evropskog prvenstva nije u sjajnoj formi nekoliko meseci pred turnir - Nemačka je u utorak uveče proažena od Austrije u Beču (2:0) golovima Marsela Sabicera u 29. i Kristofa Baumgartnera u 73. minutu meča. Ovaj meč obeležile su dve zanimljive ideje nemačkog selektora Julijana Nagelsmana, koji ima sve manju podršku u javnosti.

Ponovo je meč počeo sa Kaijem Havercom na levom beku, uz opasku da planira i u budućnosti da ga koristi na tom delu terena, ali to nije najčudnije što je uradio. Ofanzivac Arsenala saznao je pre meča šta treba da radi, što nije slučaj sa golmanom Kevinom Trapom. On je tokom utakmice sa klupe za rezerve dobijao uputstva da legne i pravi se povređen! Kamere su sve zabeležile...

Na snimku se jasno vidi kako Naglesman u jednom trenutku prilazi teren i uz zvižduke doziva čuvara mreže nemačke reprezentacije. Kada uspostave kontakt pokazuje mu da padne, što se i dešava samo nekoliko desetina sekundi kasnije. Bilo je to u 52. minutu, pri prednosti Austrije (1:0), u idealnom trenutku da Julijan podeli neke instrukcije svojim igračima. Upravo to se desilo - Nemci su izmislili prekid kako bi fudbaleri dobili nove instrukcije, ali ni one nisu pomogle. Pogledajte kontroverzni snimak:

Nemačka će narednog leta biti domaćin Evropskog prvenstva, pa za taj turnir nisu igrali kvalifikacije. Zbog toga su u poslednjih godinu dana odigrali veliki broj prijateljskih utakmica i ne može se reći da su impresionirali na njima. U martu su savladali Peru, zatim izgubili od Belgije, pa remizirali sa Ukrajinom. Usledili su proazi od Poljske, Kolumbije i Japana, pobede nad Francuskom i SAD, remi sa Meksikom i porazi od Turske i Austrije. Podsećamo, Nemačka je učešće na Mundijalu u Kataru završila već u grupnoj fazi, pošto je bila trećeplasirani tim svoje grupe.

BONUS VIDEO:

Atmosfera pred početak meča Srbija - Bugarska Kur