Talentovani fudbaler Bajerna Aleksandar Pavlović sanja da igra za reprezentaciju Nemačke, potvrdio je "Skaj Sport". Kredibilni izvori iz Nemačke navode da je 19-godišnjeg fudbalera kontaktirao i Fudbalski savez Srbije (FSS) i da je bio zainteresovan da pozove Pavlovića, međutim čini se da je "prelomio" da će nastupati za zemlju u kojoj je i rođen.

Pavlović je inače rođen 2004. godine u Minhenu i sve do novembra nije igrao za mlađe kategorije Nemačke ili Srbije (!?), da bi ga potom selektor U20 selekcije "pancera" pozvao za utakmice protiv Rumunije i Engleske. Utisak je da Pavlović neće još dugo igrati za mladi tim Nemačke, nego da je vrlo brzo planiran i debi u "A" selekciji, pošto igra maestralno u dresu Bajerna i to nikako nije promaklo njegovom bivšem šefu Julijanu Nagelsmanu.

Pavlović je ostavio odličan utisak tokom priprema na Tomasa Tuhela i dočekao je da "popuni mesto" koje je bilo kritično, bar po mišljenju trenera Bajerna. U pitanju je pozicija zadnjeg veznog na kojoj je Pavlović igrao već pet puta za Bajern ove sezone i ostavio je odličan utisak, uz dve zabeležene asistencije.

profimedia-0817777884.jpg
Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia 

Nažalost, Srbija je izgubila trku za njega, kao i prethodno za Filipa Ugrinića, međutim znamo i da je naš Savez dobijao trke za pojedine fudbalere koji imaju dvojno državljanstvo poput Mileta Svilara, Stefana Mitrovića, Lazara Samardžića i drugih.

"Od njega (Pavlovića zavisi, prim. aut.) zavisi, što se nas tiče - mi smo spremni da izađemo u susret. Želimo svakom detetu našem da damo šansu, ali mora da se ide stepenik po stepenik. Sad je neko debitovao za Bajern, pa kao u "A" tim. Ne ide to baš tako. To je kao da čekamo ispred bolnice da se rodi neko Srpče, da ga iz bolnice rezervišemo. Ti svi momci moraju da se dokažu. To su neke pionirske, mlade, pa onda A reprezentacija. Sem ako si čudo pa sa 17 u A tim, kao Pele. (...) Tako da Pavlović ima potencijal ako je potpisao sa Bajernom, ali na njemu je da se pokazuje i dokazuje, da li će igrati i pratimo", rekao je nedavno Stojković o statusu Pavlovića, gde se čini se već videlo da smo izgubili trku.

BONUS VIDEO:

Piksi na Puškaš Areni Kurir

(MONDO - M.V.)