Partizanov fudbaler Kristijan Belić odlazi u AZ Alkmar za četiri miliona evra, objavio je "Telegraf". Crno-beli defanzivni vezista napustiće tim Igora Duljaja kao i defanzivac Mihajlo Ilić, koji će preći u Bolonju, a očekuje se i rešavanje statusa brazilskog centarfora Mateuša Saldanje.

Za razliku od Ilićevog transfera, pri Belićevoj prodaji Partizan će zaraditi polovinu iznosa, dva miliona evra, dok će preostala dva miliona biti uplaćeno na račun Čukaričkog, njegovog prethodnog kluba, iz kojeg je prešao u Humsku 2022. godine.

Belić je nazivan i Partizanov "Đenaro Gatuzo", po ugledu na nekadašnjeg srčanog italijanskog vezistu. Sin je Dušana Belića, nekadašnjeg fudbalera i rođen je u belgijskom Sent Trudenu 2001, gde je njegov otac igrao devet godina za istoimeni tim. Fudbal je počeo da trenira u Kanadi, u "Belim orlovima", potom je učio da igra u školama OFK Beograda i Vest Hema (2015-19) i Olkimpijakosa, u kojem je ušao u seniorski fudbal 2019. godine. U Čukaričkom se afirmisao u sezoni 2021/22, a potom je prešao u Humsku i apsolutno opravdao očekivanja.

MN Press Maldi fudbaler Partizana.

Ispostaviće se da je njegov oproštajni meč u Partizanu bila pobeda u 171. "večitom" derbiju, kojim su crno-beli kao prvoplasirani dočekali zimsku pauzu. Od Belićevog i Ilićevog transfera, Partizan će zaraditi 6,5 miliona evra, a ostaje da se sačeka i rasplet situacije oko Mateuša Saldanje, čija bi prodaja učinila zaradu crno-belom većom od 10 miliona evra tokom ove zime.

AZ Alkmar, budući Belićev klub, trenutno je četvrti na tabeli holandskog prvenstva, a trener je englesko-holandski stručnjak Paskal Jansen (50), koji vodi tim od 2020. godine.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Kristijan Belić pao u nesvest Arena Sport