Crvena zvezda želi da dovede talentovanog kazahstanskog fudbalera Danijela Tleševa rođenog 2011. godine, prenose danas svi ruski mediji. Skauti crveno-belih primetili su Tleševa na turniru Trofej Podgorice u Crnoj Gori, koji je održan prošle jeseni, kada je mladi Tlešev dobio nagradu za najboljeg igrača turnira.

Sve je odmah javljeno šefu skauting službe i tehničkom direktoru Marku Marinu, a prema poslednjim informacijama - Zvezda je sada poslala i konkretnu ponudu i nada se da će uspeti da dovede Tleševa još kao igrača od 12-13 godina. Navodno, Zvezda je spremna da mladog fudbalera "odvede na školovanje" u Beograd pod uslovom da bar jedan od roditelja ostane sve vreme sa njim u srpskoj prestonici, oko čega još nije doneta odluka.

Inače, otac Danijela Tleševa je Murat Tlešev , poznati kazahstanski fudbaler koji je celu karijeru igrao u domovini. Najdublji trag ostavio je u Irtišu i Aktobeu, a i posle završetka karijere radio je u fudbalu za Šahtjor, Astanu i Turan. Mnogi veruju da će vrlo brzo nadmašiti oca i zato je Zvezda reagovala.

Ako ga Zvezda dovede, možemo tek za pet godina očekivati da "zakuca" na vrata prvog tima, ali to je projekat na koji su odavno na "Marakani" prionuli jer je procenjeno da mladi fudbaleri mogu da donesu najviše novca.

BONUS VIDEO:

Zvezdan Terzić o pojačanjima Crvene zvezde MONDO/Dušan Ninković

(MONDO - M.V.)