Strašne vesti stižu nam sa drugog kraja sveta, iz dalekog Meksika! Na prijateljskoj utakmici amaterskih klubova u gradu Kuautla ubijen je fudbaler Serhio Alberto Hauregi (31), kojeg je ubica usmrtio pucnjima iz vatrenog oružja tokom trajanja utakmice! Kada je fudbaler prišao klupi za rezervne igrače nepoznati napadač mu je prišao i u njega ispalio šest metaka.

Hauregi je pao na zemlji i ubrzo nakon toga preminuo, a ubica je pobegao motorom koji ga je čekao ispred stadiona. Hitna pomoć nije mogla da stigne na vreme da pomogne fudbaleru, dok policija i dalje traga za ubicom koji je pucao na sportistu.

Informacije o smrti fudbalera preneo je i klub Atletiko San Luis za koji je on nekada nastupao. "Žalimo zbog smrti našeg bivšeg igrača i kapitena Serhija Hauregija koji je branio boje našeg tima. Njegovoj porodici izražavamo najdublje saučešće", poručio je bivši klub ubijenog fudbalera.

Serhio Alberto Hauregi bio je bolivijski fudbaler koji je godinama gradio svoju profesionalnu karijeru kao defanzivac, a u jednom meksičkom klubu bio je i kapiten. Saigrači su ga smatrali za pravog vođu, lidera na terenu i dominantnu figuru kada je u pitanju fudbal. Penzionisao se 2015. godine kako bi promenio profesiju, ali je nastavio da igra za poluprofesionalne i amaterske klubove.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Fudbaleri Crvene zvezde se spremaju na kompleksu hotela na Pafosu Kurir