Probuđeni srpski napadač Luka Jović dao je gol za pobedu Milana protiv Frozinonea 3:2 i još jednom dokazao da je fudbalski "oživeo" u dresu roso-nera. Bivši centarfor Real Madrida dao je sedam golova ove sezone, a protiv subotnjeg rivala bio je strelac i 2. decembra, kada je u pobedi 3:1 dao gol i imao i asistenciju. Na toj utakmici je nagovestio svoj povratak u formu, a trener Frozinonea Euzebio Di Frančesko govorio je o Luki ovog vikenda.

"Gol za 3:2? Luka Jović 'oživi' kada nas vidi", rekao je Di Frančesko o još jednom sjajnom nastupu Milanovog rezerviste. Luka je od početka decembra dao sedam golova za Milan i više nije iznenađenje što izlaze informacije o tome da roso-neri žele da ga zadrže i nakon ove sezone.

Bivši reprezentativac Srbije, koji u prethodnim mečevima "A" selekcije nije bio na spisku, ima ugovor sa Milanom do leta i isteći će poslednjeg dana juna. On je stigao iz Fiorentine prošlog leta bez obeštećenja, a u Firenci se verovatno kaju što nisu bili strpljiviji i sačekali ga. U međuvremenu ni Fiorentina nije rešila pitanje napadača, pa je ove nedelje od Rome pozajmila Andreu Belotija (30) za 750.000 evra.

Embala Nzola
MN Press 

Nakon rastanka sa Lukom Jovićem, Fiorentina je dovela napadača Specije Embalu Nzolu za oko 12 miliona evra, ali je on razočarao i u prvih 30 nastupa za "Violu" dao samo četiri gola. U međuvremenu Luka Jović nalazi ritam i formu zbog koje je u Anjtrahtu bio jedan od najtraženijih napadača na svetu i zbog kojeg ga je Real Madrid platio čak 63 miliona evra.

www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia Luka Jović

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Sofija Milosevic Instagram/sofijamilo