Italijanski fudbaler i model Đovani Padovani (28) osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog toga što je pretukao svoju bivšu devojku do smrti, koristeći razne predmete, uključujući i baštenske elemente. On je Alesandru Mateuci (56) usmrtio klupom koju je pronašao ispred njenog stana u Bolonji, a taj slučaj iz leta 2022. godine zgrozio je čitavu javnost u Italiji.

Alesandra je razgovarala sa sestrom telefonom, kada su kroz "žicu" odjeknuli krici ubijene. Padovani ju je tukao do smrti, najpre čekićem, a onda pesnicama, bejzbol-palicom, a na kraju i klupom koju je pronašao u bašti blizu njenog stana u Bolonji. Pogledajte slike sa izricanja presude:

Michele NucciMichele N / LaPresse / Profimedia Italijanski fudbaler ubica Đovani Padovani

On je smislio monstruozni plan da je sačeka pred domom, nakon što je prethodno saigračima u svom timu, italijanskom četvrtoligašu Sankataldeseu, rekao da ne može na trening. Potom se sakrio i isprva počeo da je udara štapom, što je sa druge strane "žice" preko telefona čula njena sestra.

"Veoma ga se plašila, jer je postao posesivan i nije želela da ga pusti u kuću", govorile su komšije o fudbaleru-ubici. Njena sestra je preko telefona čula žrtvu da je izašla iz automobila i da je počela da vrišti: "Nemooj Đovani, nemoj molim te, pomozite mi".

"Bila sam na telefonu, odmah sam pozvala policiju i odmah je otišla na mesto zločina", rekla je ona nakon ubistva. Alesandra je isprva davala znake života, a podlegla je povredama u bolnici. Sa fudbalerom je bila u vezi oko godinu dana, ali su većinu vremena proveli razdvojeni, jer je ona živela u Bolonji, a on na Siciliji, na jugu zemlje. Njena sestra otkrila je da je u tom odnosu i pre kobnog dana bilo nasilja i da je fudbaler-ubica prethodno razbijao posuđe i sijalice, lampe u njenom domu u Bolonji. Kada su raskinuli konstantno joj je slao poruke i pozivao je na mobilni telefon i nakon svega prijavila ga je nadležnima zbog proganjanja, ali ga ni to nije zaustavilo.

Instagram/alevenny/Printscreen Alessandra Matteuzzi

Pre zločina je navodno pokušavao i da ošteti njen automobil, pa čak i da se popne na njen balkon, samo da bi došao do nje. Strah je bio više nego opravdan i nije uspela da se spasi. Sudija na sudu u Bolonji, Domeniko Paskvarijelo, doneo je odluku o doživotnoj robiji za fudbalera za samo dva sata.

Navodno, fudbaler se branio tvrdnjom da nije bio uračunljiv u vreme napada. "Nisam bio dobro, jer osoba koja je dobro ne ubija drugo ljudsko biće. U košmaru sam. Izvinite, ovo je veći teret za mene od zatvora", govorio je fudbaler na sudu. U vreme kada se dogodio zločin, javnost je bila ogorčena sistemom zaštite žrtava i onih koji prijave nasilje, jer je Alesandra stradala iako je nadležnima javila da je ugrožena.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

"OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE VANJE BIĆE ISPORUČEN U NAJKRAĆEM ROKU" Novinar iz Turske za Kurir: JEDNA STVAR SVE KOMPLIKUJE Kurir TV